סרטן, גידול סרטני - רשלנות רפואית - איחור באבחון, גילוי מאוחר

סרטן / גידול סרטני רשלנות רפואית- איחור באבחון - גילוי מאוחר

הגשת תביעות רשלנות רפואית על איחור באבחון / גילוי מאוחר של סרטן / גידול סרטני


סרטן הוא השם הכללי לקבוצת מחלות גידוליות שנגרמות על-ידי חלוקה לא מבוקרת של תאים אשר פולשים לרקמות סמוכות והורסים אותן. גידולים ממאירים, או סרטניים, כוללים גם קרצינומה וסרקומה. התפשטות של תאים סרטניים (גרורות) נעשית דרך זרם הדם או תעלות לימפה, או דרך חללי גוף. הטיפול בסרטן תלוי בסוג הגידול, באתר הגידולים הראשוניים ועוד. הטיפולים המקובלים כוללים ניתוח, כימותרפיה, טיפול קרינתי ועוד.

סוגי גידולים העיקריים בהם ישנה לעיתים עילה לתביעת רשלנות רפואית- איחור באבחון/ גילוי מאוחר- סרטן / גידול / גוש סרטני שפיר או ממאיר הם:


1. סרטן המעי הגס
סרטן מעי גס הוא גורם המוות השני מכל סוגי הסרטן הגורמים למוות. מדובר במחלה שאם "תופסים אותה בזמן" היא ניתנת לריפוי מלא.
כמעט כל סרטני המעי הגס מתחילים כגידול שפיר פשוט ("פוליפ"), ההופך לגידול סרטני בתהליך הנמשך שנים ארוכות. הגידול יכול לגרום למגוון רחב של תופעות במערכת העיכול: איבוד משקל, שילשול, עצירות, דימום בצואה, אנמיה, כאבי בטן, ובשלבים מתקדמים - תשישות, ואף חולשה עד למוות.
המלצות לאבחון מוקדם: מעל גיל - 40 בדיקה רקטלית אצל הרופא אחת לשנה. מעל גיל 50 - בדיקת דם סמוי בצואה אחת לשנה, ובדיקת קולונוסקופיה בכל חמש שנים. בבדיקה זו, מוחדר סיב אופטי דק ביותר שבקצהו מצלמת וידאו המדגימה בבירור את מבנה המעי הגס וגידולים אפשריים שבו.

2. סרטן/ גידול הערמונית (פרוסטטה) , סרטן האשך
סוג סרטן שכיח ביותר בקרב גברים בישראל. מהווה 16% מכל מקרי סרטן בקרב גברים בארץ. הופעתו לפני גיל 40 נדירה ביותר. בדיקות חדשות מאפשרות גילוי מוקדם של סוג סרטן ערמונית עוד טרם הופעת סימני המחלה.
בשלבים המתקדמים, גורם סרטן הערמונית לאצירת שתן, כאב בזמן השתנה, הפרעות בזרימת השתן, כאבי גב תחתון או כאבים בזמן פעילות המעיים. המצב מחמיר עם התקדמות המחלה ומביא לתכיפות בהטלת שתן, בריחת שתן, דם בשתן, כאבי בטן, אובדן דם ואנמיה, תשישות, איבוד משקל ומוות.
המלצות לאבחון מוקדם: מעל לגיל 40 : בדיקת הערמונית דרך פי הטבעת אחת לשנה. מעל גיל 50: בדיקת דם לאיתור הסמן PSA. במידת הצורך מופנה הנבדק לבדיקת אולטרסאונד רקטלית. גם סרטן אשך הינו בעל אימפקט דומה.

3. סרטן/ גידול צוואר הרחם
שכיחות סוג זה של סרטן היא השלישית מכל מיני סרטן בקרב נשים בעולם המערבי. בארץ, לעומת זאת, ובקרב נשים יהודיות בכלל, שכיחותו נמוכה בהרבה. יתכן וזו הסיבה למספר הבדיקות הנמוך יחסית המתבצעות בישראל ביחס לנהוג ברחבי העולם.
גורמי הסיכון להתפתחות סרטן צוואר רחם המוכרים הינם: קיום יחסי מין בגילאי העשרה המוקדמים, ריבוי בני זוג, עישון והדבקה בזני נגיפים מסוימים בעיקר מסוג ה-Papilloma.
הבדיקה: לקיחת דגימה ממשטח צוואר הרחם (Pap Smear).
ההמלצות לאבחון מוקדם: רצוי לבצע את הבדיקה כשיגרה אצל נשים אצלן קיימים גורמי סיכון. מובן שכל אישה רשאית לבצע את הבדיקה על פי בקשתה. הבדיקה מבוצעת אצל הגינקולוג וכוללת נטילת דגימה מאיזור בצוואר הרחם באמצעות הברשה עדינה ביותר. כאמור, מדובר בבדיקה פשוטה שאינה כרוכה בכאב או אי נוחות, ואורכת מספר שניות בלבד.

4. סרטן/ גידול השד
אחת מכל תשע נשים בארץ חולה במחלת סרטן שד. על פי נתוני היחידה לרישום סרטן במשרד הבריאות, הסיכון ללקות בסרטן השד עד גיל 75 הוא כ-9% לנשים יהודיות. מתחילת שנות ה-90’ ועד סוף שנת 2000 אובחנו בישראל 26,500 נשים כחולות בסרטן השד בזמן כלשהו בחייהן. סרטן השד יכול להתפתח למחלה קשה ואף להביא למוות אם אין מאבחנים ומטפלים בו כראוי.
ברוב המקרים ניתן למונעו תוך שימוש באמצעים פשוטים.

5. סרטן/ גידול העור - מלנומה
מידי שנה מתגלים יותר מ-10,000 מקרי סרטן עור חדשים, מהם כ-900 הם מקרים של מלאנומה קטלנית, והמספרים צפויים רק לעלות בשנים הקרובות. לדעת מדענים, אחד מכל 100 בני אדם עשוי לחלות בסרטן העור. הסרטן הקטלני ביותר הוא המלאנומה הממאירה העשויה להתפתח כבר מגיל הילדות. מכאן החשיבות הרבה באבחון מוקדם שמאפשר למנוע את התפתחות הסרטן או להעלות משמעותית את אחוזי הצלחת הריפוי במקרי תחלואה.
המלצות לאבחון מוקדם: האבחון המוקדם מתחיל בבית.

6. סרטן רירית הרחם וסרטן השחלה
לגבי סרטן רירית הרחם, רוב המחקרים אשר בחנו זאת זיהו השפעה מגנה של הפעילות הגופנית, אשר נעה בין 20% ל- 80%. האפשרות לקיום קשר תלוי מינון הינה פחות מבוססת כאן לעומת הגידולים הקודמים אשר הוזכרו. לדוגמא, במחקר רטרוספקטיבי אשר בו נבדקה מידת הפעילות הגופנית של נשים אשר לקו בסרטן רירית הרחם: בקרב נשים אלו, 40% ציינו ביצוע פעילות גופנית כלשהי בשעות הפנאי, לעומת כ- 50% מהנשים בקבוצת הביקורת, ולא נמצא קשר בין כמות הפעילות לבין הסיכון לחלות במחלה. עניין זה מעלה את האפשרות אשר צוינה בתחילה, לגבי העובדה שנשים פעילות מנהלות אורח חיים בריא יותר, ויתכן ומדובר בגורם נוסף לקשר אשר לא נלקח בחשבון.
לגבי סרטן השחלה, בחמישה מתוך שבעה מחקרים זיהו השפעה מגינה (בטווח של 25%- 50%), ואילו במחקרים האחרים נמצא, כי פעילות גופנית מאומצת דווקא העלתה את הסיכון לחלות.

7. סרטן הריאה
המחקרים לגבי סרטן ריאה נערכו רובם בקרב גברים, ושוב נמצא קשר מגן בעל גודל משתנה- 20%-60%, ושוב מודגמת תלות במינון. לדוגמא, במחקר אשר הקיף למעלה מ- 53,000 גברים נמצא, כי לפעילים ביותר (מעל 4 שעות שבועיות של פעילות בשעות הפנאי) היה סיכון נמוך ב- 40% לפתח גידול מסוג small cell, וסיכון נמוך בכ- 35% לפתח אדנוקרצינומה של הריאה, אך לא נמצאה השפעה על הגידול מסוג squamous cell.

8. סרטן הלבלב
לגבי סרטן לבלב, מספר העבודות קטן יותר. מחקר גדול בנושא פורסם לאחרונה, ובו נמצא כי אכן פעילות גופנית בעוצמה בינונית, ובעיקר הליכה, מפחיתה את הסיכון לתחלואה זו בכ- 55%. במחקר נוסף אשר בוצע בקנדה והקיף 312 חולים וכ- 3,000 נבדקי ביקורת, שוב נמצאה ירידה של כ- 50% בסיכון להופעת המחלה בקרב הפעילים ביותר.

9. סרטן הכליה
במחקר אשר נערך בשוודיה נמצא כי בקרב גברים אשר עיסוקם אינו דורש פעילות גופנית, הסיכון לפיתוח סוג זה של סרטן כליה גבוה בכ- 25% לעומת גברים בהם המקצוע דורש מאמץ. קשר זה לא נמצא בנשים, ולדברי המחברים יתכן ונובע מחוסר כח סטטיסטי של המחקר.

בין הגידולים הנוספים נמצאים:
סרטן הקיבה
שלפוחית השתן
בלוטת התריס
המוח
הדם
סרטן העצם
סרטן המוח
ראש צוואר
סרטן לוע הפה
סרטן הגרון
סרטן בלוטת הרוק
סרטן חלל האף
סרטן בלוטת התריס
דם
לוקמיה
עור
מלנומה
קרצינומה של העור
קרצינומת תאי קשקש
קרצינומת תאי בסיס
קפוסי סרקומה
לימפומה עורית של תאי T (נדיר)
שלד
סרטן העצמות
סרקומה
דרכי השתן
סרטן שלפוחית השתן
סרטן הכליה
מערכת העיכול
סרטן הוושט
סרטן הלבלב
סרטן הכבד
סרטן הקיבה
סרטן כיס וצינורות המרה
סרטן המעי הדק
סרטן המעי הגס (לפעמי הסיווג כולל גם סרטן רקטלי)
מערכת המין הנשית
סרטן השד
סרטן השחלה
סרטן רירית הרחם
סרקומה של הרחם
סרטן צוואר הרחם
סרטן העריה
סרטן הלדן (הנרתיק)
מערכת המין הגברית
סרטן בלוטת הערמונית
סרטן האשך
סרטן הפין
מערכת הלימפה
לימפומה (סרטן של בלוטות הלימפה)
לימפומה על שם הוג’קינס
לימפומה שאינה על שם הוג’קינס
מערכת הנשימה
סרטן הריאה

הגשת תביעת רשלנות רפואית: סרטן / גידול סרטני

במידה והיה איחור באבחון גידול/ גילוי מאוחר, וכתוצאה מאותו גילוי מאוחר נגרם נזק, ניתן לעיתים קרובות להגיש תביעת רשלנות רפואית ולזכות בפיצוי בשיעור גבוה אשר עשוי לנוע בין מאות אלפי שקלים למיליוני שקלים. כמו כן הרשלנות הרפואית יכולה להיות בטיפול כירורגי, בקרינה (רדיותרפיה)
בטיפול כימי (כימותרפיה) בטיפול חיסוני (אימונותרפיה) בטיפול הורמונלי (הורמונתרפיה) ועוד.

להערכה חינם של סיכויי תביעתך, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון המייצגת מאות נפגעי רשלנות רפואית, בטלפון: 03-6025061, או במייל: legal1@bezeqint.net או באמצעות טופס יצירת הקשר

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon