סרטן המעי הגס - רשלנות רפואית?

סרטן המעי הגס

הגשת תביעת רשלנות רפואית בגין איחור באבחון סרטן המעי הגס

ישנם שני סוגים של גידולים במעי הגס: גידולים שפירים (שאינם סרטניים) וגידולים ממאירים (סרטניים).

הגידול השפיר -
"פוליפ" הינו בליטה בשרנית הגדלה מהדופן הפנימית של המעי הגס אל תוך חלל המעי. קיימים סוגים שונים של פוליפים, ביניהם פוליפים אדנומטוטים - הנקראים אדנומות. באחוז קטן מהאדנומות עלול להתפתח, לאחר שנים, גידול ממאיר. סיכוי זה תלוי בגודל ובסוג של האדנומה.

הגידול הממאיר -
בנוי מתאים המתחלקים בדרך בלתי מבוקרת, וכתוצאה מכך נוצר גוש תאים הנקרא גידול ממאיר. תאים אלה עלולים לחדור את דופן המעי, להתפשט לחלל הבטן ולאיברים אחרים בגוף.
הגידולים השפירים והממאירים עלולים להופיע בכל חלקי המעי הגס. רובם מתגלים בצד השמאלי של המעי וברקטום (פי הטבעת). העובדה שגידולים רבים ממוקמים באזור זה חשובה, מכיוון שהיא מקלה על האיבחון, שכן חלקים אלה של המעי הגס קלים יותר לבדיקה בהסתכלות ישירה.

התופעות המחייבות איבחון רפואי:

דם בצואה, חסימה במעי, בחילה, עצירות, כאב שאינו מרפה ותחושת נפיחות בבטן, כאבי בטן, ירידה במשקל

בדיקות הסריקה לגילוי מוקדם ולאיבחון גידולים במעי הגס

גידולים במעי הגס ניתנים, כאמור, לגילוי מוקדם, ולעתים אף ניתן למנוע את התפתחות המחלה. קיימות מספר שיטות לאיבחון:

בדיקה לגילוי דם סמוי בצואה
בדיקה פשוטה ולא פולשנית המומלצת לכלל האוכלוסייה מגיל 50 אחת לשנה עד לגיל 75. הבדיקה ניתנת חינם בכל קופות החולים והיא פשוטה לביצוע. מטרת הבדיקה לגלות עקבות של דם בצואה שאינו נראה לעין. הופעת דם סמוי בצואה יכולה גם לגלות נוכחות של גידול קדם ממאיר (פוליפ - אדנומה) או גידול. אם נתגלה פוליפ שעדיין לא הפך לממאיר ניתן לכרות אותו באמצעות קולונוסקופיה, ובכך להקטין את הסיכון לפתח סרטן של המעי הגס בעתיד. גם אם נתגלה גידול ממאיר בבדיקה, הוא מתגלה בד"כ בשלב מוקדם, וזה מקטין את התמותה ב-30%. תוצאות חיוביות בבדיקה, המעידות על הימצאות גידול, מתקבלות רק אם הגידול אמנם מדמם ביום שבו מתבצעת הבדיקה, לכן היא מתבצעת במשך שלושה ימים רצופים. ניתן לגלות באמצעות עקבות של דם בצואה כ-50% של הפוליפים הגדולים, או הגידולים הממאירים. לכן יש צורך לבצע בדיקות עוקבות כל שנה, כדי לוודא שאין סימני דימום בתוך הצואה. למרות שהבדיקה השכיחה בשימוש רגישה גם לחומרים כימיים הנמצאים במזון, יתכן ואין צורך בהכנה מוקדמת מיוחדת, ואין מגבלות תזונתיות חמורות כמו בעבר. זאת לאור שיטות הבדיקה המתקדמות הנערכות במעבדה. ישנם מצבים בהם עלולה להתקבל תשובה שלילית, ובכל זאת קיים גידול. כלומר, מדובר באדם שקיימת אצלו מחלה, אך היא לא אותרה באמצעות בדיקה זו. לכן, גם אם התקבלה תשובה שלילית, חשוב להיות עירניים לסימנים המוקדמים, ולפנות לרופא במידה והם מופיעים.
במחקרים שפורסמו לאחרונה נמצא, כי על-ידי ביצוע הבדיקה לנוכחות דם סמוי בצואה בצורה שיטתית, אחת לשנה, ניתן להפחית את התמותה מסרטן המעי הגס בכ-30%.

בדיקת פי הטבעת באצבע
בדיקה המתבצעת באנשים מגיל 50 ומעלה. היא מאפשרת לרופא למשש את הגידול כאשר הוא ממוקם בטווח האצבע הבודקת.

הסתכלות ישירה אל תוך המעי עצמו – סיגמואידוסקופיה או קולונוסקופיה
הבדיקה מתבצעת דרך הסתכלות בחלל המעי תוך שימוש במכשירים אופטיים שונים. על דור המכשירים המודרניים נמנים האנדוסקופים הגמישים - הפיבר-אופטיים.

צילום רנטגן – חוקן בריום בשיטת "הניגוד הכפול"
חוקן בריום הינו בדיקה הכרוכה בהחדרה של מעט בריום עם תוספת אויר, היוצרים שכבה עדינה של חומר ניגודי על דופן המעי, ומאפשרים גילוי פגמים קטנים יחסית. כך ניתן להבחין בחסימות, או בבליטות העלולות להיות גידולים. בדיקה זו פחות מדוייקת מקולונוסקפיה לצורך איבחון גידולים קטנים, ואינה מאפשרת לקיחת דגימות לבדיקות פתולוגיות, או כריתת פוליפים. אם מסיבה טכנית לא ניתן לבצע קולונוסקופיה שלמה של המעי, ניתן להשלים את הבדיקה על-ידי צילום רנטגן בשיטת "הניגוד הכפול". בדיקה זו נעשית רק על פי הפניית רופא.

CT קולונוגרפיה (קולונסקופיה וירטואלית)
CT קולונוגרפיה (’קולונוסקופיה וירטואלית הינה בדיקה של כל המעי, תוך שימוש במכשיר C.T. הבדיקה מחייבת הכנת המעי על ידי חומרים משלשלים, בדומה לקולונוסקופיה רגילה, והחדרת אויר דרך פי הטבעת. בסריקה זו נעשה שימוש בכמות קטנה של קרינה והסבירות כי יגרם נזק לך או לסביבתך, נמוכה ביותר. קולונוסקופיה וירטואלית הינה שיטה חדשה הנמצאת בשלבי בדיקה. שיטה זו עדיין אינה מקובלת בעולם כאמצעי לבדיקת סקר לגילוי מוקדם. השימוש בשיטה זו נעשה כיום בנבדקים בהם ביצוע קולונוסקופיה רגילה עלולה להוות סיכון בשל גילם או מצבם הבריאותי. לאור מחקר שפורסם לאחרונה, המראה שניתן בעזרתה לשלול גידולים במעי הגס בדרגת דיוק גבוהה ביותר אנו מקווים שנוכל להרחיב את ההתוויות של בדיקה זו בעתיד.

תביעות רשלנות רפואית- סרטן המעי הגס:

במידה והיה איחור באבחון המחלה עקב רשלנות של רופא המשפחה/ קופ"ח או רשלנות של גסטרואנטולוג, ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית ע"י פנייה אל עו"ד הבקיא בתחום, אשר יחד עם חוות דעת רפואית שיקבל ממומחה איתו הוא עובד, יוכל להעריך את סיכויי התביעה ושוויה.

יש להוכיח לבית המשפט כי איבחון המחלה בשלב מוקדם היה הכרחי ואפשרי וכי היה מאפשר סיכויי ריפוי גבוהים ביותר.

הפיצוי אותו ייתן בית המשפט יהיה לפי גובה הנזק שנגרם מאותו גילוי מאוחר. עורך דין לרשלנות רפואית יוכל גם לנהל משא ומתן לפשרה עם הנתבעים, על מנת לסיים את התביעה בזמן קצר יותר מזה שלוקח לבית המשפט.

לשאלות או להערכת סיכויי תביעתך, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון המייצגת מאות נפגעי רשלנות רפואית, בטלפון: 0524787850 או במייל: legal1@bezeqint.net או באמצעות טופס יצירת הקשר שבראש העמוד

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon