רוצה להתגרש בהסכמה - כיצד?

בני זוג הפותחים בהליך גירושין מודאגים פעמים רבות מהשאלה כמה זמן אורכים הליכים אלו. שאלה זו היא קריטית כיוון שהשפעתה אינה רק על בני הזוג המתגרשים, אלא על כל המעגלים המשפחתיים הקרובים, בכללם ילדי בני הזוג.

כמובן שהשאיפה היא להליכי גירושין קצרים ואלו ייתכנו רק אם הזוג יגיע להבנה שהוא רוצה להתגרש בהסכמה ויחתום על הסכם גירושין. כל הסכמה כזו, חוסכת דיונים משפטיים, כסף וזמן רב.

בן הזוג רוצה להתגרש בהסכמה – כיצד עושים זאת? מהן הדרכים שבן הזוג הרוצה להתגרש בהסכמה יכול לייעל את ההליכים המשפטיים?

 

רוצה להתגרש בהסכמה? מהם הדברים החשובים שכדאי לדעת?

 

ישנם מספר נושאים המשפיעים על יעילות הדיון המשפטי במקרה של הסכמות בין בני הזוג:

 

  1. 1.מהן הסוגיות שבמחלוקת – הסכם הגירושין כולל סוגיות רבות ומורכבות: משמורת ילדים, הסדרי ראייה, חלוקת הרכוש, מזונות ועוד. כל סוגיה כזו חייבת לבוא על פתרונה במסגרת הסכם הגירושין שכן מחלוקת בסוגיות העקרוניות, תגרור אחריה דיונים ארוכים. בן זוג הרוצה להתגרש בהסכמה – חייב לגלות גמישות ויצירתיות כדי להגיע לעמק השווה בסוגיות החשובות.
  2. 2.יחסי בני הזוג – ככל שיחסים בין בני הזוג תקינים, כך הרצון להתגרש בהסכמה, יוכל להתממש בצורה מהירה יותר. סכסוכים בין בני זוג עלולים "לתקוע" את הרצון להתגרש בהסכמה וליצור אנטגוניזם מצד בן הזוג השני.
  3. 3.אם הזוג רוצה להתגרש בהסכמה, כיצד והאם בית הדין הרבני עשוי לעכב את הליכי הגירושין? חשוב לדעת כי בני זוג הפותחים תיק גירושין בבית הדין הרבני (רבנות) סביר שימצא את עצמו משתתף בהליך של "שלום בית". אם בית הדין מגיע למסקנה כי יש סיכוי שבני הזוג יחזרו בהם מהליך הגירושין, הם מופנים להליך של שלום בית במסגרתו הם חייבים לשתף פעולה במאמץ להגיע להסכמות ולשמור על שלמות הבית והזוגיות.

כמובן שהליך זה מעכב את המשך הליכי הגירושין, אולם הוא חלק חשוב מבדיקת רצינות בני הזוג בהחלטתם להתגרש ונותן לבית הדין אפשרות להתרשם מנכונות בני הזוג להתפשר אם לאו. אם שני בני הזוג נחושים בדעתם להתגרש, הרי שהליך זה בסופו של דבר יאריך את משך הדיונים.

 

למידע נוסף, ראה באתר https://www.todivorce.co.il/

 

רוצה להתגרש בהסכמהכיצד לעשות זאת מחוץ לכותלי בית המשפט?

 

לצד כל אחת מהערכאות השיפוטיות, אם בית הדין הרבני ואם בית המשפט לענייני משפחה, פועלות לשכות ויחידות סיוע שמטרתן לסייע לבני הזוג להגיע להסכמות מוקדמות ולנהל את הליכי הגירושין בצורה נעימה ומכובדת.

היחידות כוללות אנשי מקצוע מתחומים שונים: עובדים סוציאליים, עורכי דין, פסיכולוגים ומטפלים. הייעוץ שניתן כולל את הנושאים העיקריים הבאים:

  1. 1.סיוע משפטי לבני הזוג להגיע להסכמות בסוגיות המופיעות בהסכם הגירושין
  2. 2.התערבות טיפולית במקרים של אלימות או איום לאלימות במשפחה
  3. 3.ייעוץ פסיכולוגי למניעת נזק נפשי לילדי בני הזוג במהלך הגירושין

כמובן שהתנאי הראשון להצלחה הוא הרצון ההדדי מצד שני בני הזוג להתגרש בהסכמה ונכונות להשתתף בדיונים בצורה מועילה.

 

רוצה להתגרש בהסכמה – כיצד עושים זאת בעזרת עורך דין מגשר?

 

תפקידו של עורך דין מגשר, כגורם אובייקטיבי, הוא לבנות את הגשר בין בני הזוג ולעזור להם להגיע להסכמות שיועלו על הכתב בצורת הסכם גירושין. את ההסכם הזה מגישים לאישור הערכאה המשפטית ולאחר מכן הדרך לגט המיוחל – קצרה.

הסכם הגירושין שמנסח עורך הדין המגשר חייב לכלול בתוכו את כל ההסכמות שאליהן הגיעו בני הזוג. הסכם שיהיה חסר את אחד מהסעיפים המרכזיים, לא יאושר בבית המשפט או בבית הדין ולא יאפשר את סיום הליך הגירושין. בין הסעיפים שחייבים להופיע בהסכם הגירושין ניתן למנות את מזונות האישה, חלוקת הרכוש, הסדרי ראייה ומשמורת ילדים. חשוב גם לזכור כי אם בית המשפט או בית הדין יתרשם כי זכויותיו של צד אחד קופחו בתנאי ההסכם, הרי שהוא לא יאשר את ההסכם. לכן חיוני להגיע להסכם הוגן שישמור על זכויות שני בני הזוג בצורה שוויונית.

הפגישות עם עורך הדין המגשר אינן אמורות לקחת זמן רב ובדרך כלל, אם הרצון משותף, ניתן להגיע להסכמות בתוך 5-4 פגישות.

זוג הרוצה להתגרש בהסכמה חשוב שיידע כי גם אם חתם על הסכם ממון לפני הנישואין, הדבר אינו מייתר את הצורך להגיע להסכם גירושין, שכן הסכם ממון עוסק אך ורק בהסכמי חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרה של פרידה, לעומת הסכם הגירושין הכולל סעיפים רבים נוספים שהחלק הממוני שבהם, הוא רק סעיף אחד מתוך מכלול הסעיפים.

לסיכום: זוג המעוניין להתגרש בהסכמה, בפניו מספר דרכים לעשות זאת. בידיו לפנות לאחת מלשכות הסיוע הפועלות לצד הערכאות השיפוטיות או לפנות באופן פרטי לעורך דין מגשר שתפקידו ליצוק את הסכמות בני הזוג לפורמט של הסכם גירושין קביל. ככל שההסכמות בסוגיות העיקריות בין בני הזוג רבות יותר, כך הסיכוי להגיע להסכם מחוץ לכותלי ביהמ"ש, גבוה יותר. זוג המגיע לבית הדין ובידו הסכם גירושין חתום, דרכו המהירה לקבלת הגט המיוחל קצרה, שכן בית הדין אינו מפשפש עוד בעילות הגירושין או בניסיון להשכנת שלום בית.

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon