עו"ד און ליין - עורכי דין - פסקי דין- פסק דין : 3100/11

 

 

בבית המשפט העליון בירושלים


 

 

רע"א 3100/11 - א'


 

ע"א 3103/11

 

 

 

בפני:


 

כבוד הרשם גיא שני

 

המבקש:

חיים רוזנברג

 

 

נ ג ד

 

 

המשיבים:

1. בולוס גד תיירות ומלונאות בע"מ

 

 

2. אינווסטק חברה לנאמנות ישראל בע"מ

 

 

 

 

3. ד"ר כמיל משעור

 

 

 

 

4. נשאשיבי עזמי

 

 

 

 

5. בולוס יעקב

 

 

 

 

6. בולוס נזאר

 

 

 

 

7. בולוס גד בע"מ

 

 

 

 

8. איברהים בולוס ז"ל

 

 

 

 

9. אלי א. עבוד וליד סייד רואי חשבון

 

 

 

 

10. ברייטמן אלמגור ושות רואי חשבון

 

 

בקשה למתן ערובה


 

 

 

 

 

 

 

 

 

החלטה

 

 

 

ההליך שבכותרת נסב על החלטה של בית בית המשפט המחוזי מרכז בבקשה לאישור תובענה ייצוגית. העירבון בהליך הועמד על סך של 40,000 ₪. המבקש עותר להמיר חלק מסכום העירבון בהתחייבות של הרשות לניירות ערך. לבקשה מצורף מכתב של רשות ניירות ערך מיום 25.3.2010, שבו נאמר, בין היתר, כי הרשות תשתתף בהוצאות משפט בגין דחיית הבקשה לאישור התובענה כייצוגית בשיעור של 80% (עד לתקרה של 60,000 ₪), וכי "שיעור השתתפות זהה יינתן למימון הליך ערעור בבית המשפט העליון במידה וידחה ההליך בבית המשפט המחוזי".

 

 

 

 

מקובלת עליי טענת המשיבים כי לא ניתן להיעתר לבקשה על-יסוד הנתונים שהובאו. המכתב המצורף לבקשה מופנה לבא-כוח המבקש – ולא למשיבים. מנוסח המכתב לא ניתן לקבוע כי מדובר בהתחייבות לשלם למשיבים הוצאות שייפסקו בהליך זה, אם ייפסקו (להבדיל מהשתתפות בדרך של שיפוי המבקש, למשל). אין ללמוד מן הבקשה כי הרשות לניירות ערך (שאינה בעל-דין בהליך) הסכימה כי התחייבות מצדה תבוא חלף הפקדת עירבון על-ידי יוזם ההליך. די באלה, בצירוף העובדה כי המבקש כלל אינו טוען, וממילא אינו מוכיח, חוסר יכולת כלכלית להפקיד את מלוא העירבון בדרך המקובלת, כדי להוביל לדחיית הבקשה, וזאת מבלי שראיתי צורך להידרש לטענות נוספות שהעלו המשיבים בעניין הנדון.

 

 

 

 

אני קובע אפוא כי על המבקש להפקיד את מלוא סכום העירבון וזאת בתוך 7 ימים מעת המצאת החלטה זו, שאם לא כן יירשם ההליך לדחייה ללא הודעה נוספת.

 

 

 

 

 

 

ניתנה היום, י' בתמוז תשע"א (12.7.2011(.

 

 

 

 

 

 

 

 

גיא שני

 

 

 

 

 

 

ר ש ם

 

 

עו"ד רשלנות רפואית מטפל בתביעות הדורשות ידע רפואית ומשפטי- לייעוץ משפטי לחצו על- עו"ד רשלנות רפואית

 

_________________________

 

 

העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. 11031000_D03.doc כש

 

 

מרכז מידע, טל' 077-2703333 ; אתר אינטרנט, www.court.gov.il

 

 

 

 

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon