רשלנות רפואית בניתוח להסרת משקפיים

תביעת רשלנות בניתוח לייזר: רציתי להסיר משקפיים וכעת אני מתעוורת



הבוקר הוגשה תביעת רשלנות רפואית המוערכת בחמישה מיליון ₪ ע"י צעירה תושבת הצפון בת 28, אשר לטענתה נכנסה לניתוח לייזר בעיניה במרכז רפואי בהרצליה וכיום 7 שנים לאחר הניתוח היא במצב של סכנה לעיוורון.

לטענת הצעירה, באמצעות באי כוחה עו"ד ענת מולסון ועו"ד טל נבו, ההסברים שקיבלה לפני הניתוחים היו לקויים. הסיכויים והסיכונים לא הוסברו בצורה ראויה, הוגנת ומתאימה לסוג הבעיה ממנה סבלה התובעת ועקב מצבה הרפואי, אסור היה לנתח אותה כלל. עוד היא טוענת כי הוטעתה על ידי הנתבעים, כאשר הוצג בפניה מצג שווא תוך הסתרת המידע הרלבנטי לצורך החלטה בדבר ביצוע ניתוח כאמור וזאת משיקולים של בצע כסף וכיום היא על סף עיוורון.

הצעירה צירפה לכתב התביעה חוות דעת של פרופ’ מומחה ברפואת עיניים הקובע כי מן הממצאים שבידיו, עולה שרשרת של ארועי רשלנות רפואית אשר בעטיים נגרמו לתובעת נזקים קשים. לטענת המומחה לא בוצעו בדיקות יסודיות ומקיפות עובר לניתוחים. לא בוצעה בדיקת תשבורת, לא בוצעה מדידה של גודל האישונים ולא בוצעו מבחנים להערכת תפקודי דמעות. הטופוגרפיות שבוצעו לפני הניתוח הדגימו תמונה של "קרטוקונוס קפוא"-מחלת קרנית המהווה קונטרה אינדיקציה לביצוע ניתוח LASIK. הנתבעים התעלמו מהסימנים הטופוגרפיים, אשר הצביעו על חשד לקיומו של "קרטוקונוס קפוא" ולא ביצעו מבחנים פשוטים לבירור אפשרות קיומו-מבחני אינדקס. לאור ממצאי הבדיקות שבוצעו ולאור היעדרן של בדיקות חיוניות, לא היה מקום, מלכתחילה, לביצוע ניתוח LASIK בעיניה של התובעת, כפי שבוצע.

התיעוד הרפואי הנו חסר ודל. אין לדעת מהטופוגרפיות למי הן שייכות ומתי נעשו. כך אף חסר תיעוד רב נוסף אודות הבדיקות לפני ניתוח, דו"חות הניתוח וכן המעקבים שבוצעו לאחריו. כל אלה מעידים על גישה שטחית לניתוח כה עדין. הניתוח שבוצע בעיניה של התובעת החליש את הכוח הביו-מכני של הקרניות ובכך גרם להתפרצותה של מחלת הקרטוקונוס בעינה הימנית של התובעת ולסכנה של התפתחות דומה גם בעין שמאל.

עוד קובע המומחה כי לאור העיוותים הקשים בקרנית עין ימין של התובעת, נפגעה איכות ראייתה באופן ניכר. הפגיעה באיכות הראיה יוצרת קושי תפקודי של ממש, מעבר לפגיעה הרפואית בחדות הראיה. לאור העיוותים הקשים בקרנית עינה הימנית, תוצאת הניתוח אשר בוצע לה במכון, תיאלץ התובעת לעבור ניתוח השתלת קרנית בעין ימין, ניתוח שתוצאותיו אינן מובטחות, שכן גם הקרנית החדשה מפתחת בהדרגה קרטוקונוס חוזר.

לאור ההתדרדרות במצבה של עין שמאל, סביר כי תיאלץ התובעת לעבור ניתוח השתלת קרנית גם בעין זו.

מאז הניתוח וכתוצאה מהפגיעה הקשה שנגרמה לקרניות העיניים, סובלת התובעת מתופעות של עיוותי ראיה, סינוורים, דמעות וטשטוש ראיה אשר מובילים לכאבי ראש קשים. ככל שמחשיך מחמיר מצב ראייתה של התובעת.

כיום, כ 7 שנים ממועד ביצוע הניתוח ועקב רשלנותם של הנתבעים, סובלת התובעת מקרטוקונוס- מחלה של הקרנית בה מאבדת הקרנית את התבנית העגולה שלה ומפתחת בליטה בצורה של חרוט הגורר עיוות קשה בראיה. מחלה זו הולכת ומחמירה בהדרגה ובגינה צפויה התובעת לעבור ניתוח השתלת קרנית בעין זו. גם בעין שמאל ראייתה של התובעת הולכת ומתדרדרת. להשתלת הקרנית אשר תיאלץ לעבור יש סיכונים רבים בינהם לעיוורון.

נוכח עיוותי הראיה הקשים מהם סובלת התובעת, משקפיים כלל אינם יכולים לשפר את ראייתה. ניסיונות להתאים לתובעת עדשות מגע קשות אינם מועילים שכן נוכח עיוות הקרנית, העדשות נופלות מעינה.

הבעיות הרפואיות שנגרמו לעיניה של התובעת מאז הניתוחים מלוות בהגבלות תפקודיות, התובעת נדרשת לעזרה רבה בכל הכרוך בהקלדה ובקריאה ממסך המחשב.

כך כמעט ואין עוד באפשרותה של התובעת לקרוא ספר, לצפות בטלויזיה או בסרט קולנוע. חייה של התובעת, בת 28 בסה"כ, הפכו לדלים ומצומצמים בפעילויות.

מידע נוסף - רשלנות בניתוח

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon