יומירה- רשלנות רפואית

יומירה (לעיתים נכתבת גם היומירה או הומירה, ובאנגלית Humira) הוא שמה המסחרי של תרופה בשם אדאלימומאב (Adalimumab) המיוצרת ע"י חברת אבוט (Abbott).

מלבד לטיפול במחלת קרוהן, התרופה משמשת גם לטיפול במחלות אוטואימוניות אחרות, ובהן של דלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis), דלקת פרקים פסוריאטית (Psoriatic arthritis), דלקת מפרקים עלומה (שסיבתה אינה ידועה) של הנעורים (Juvenile idiopathic arthritis), פסוריאזיס (Psoriatic), ודלקת חוליות מקשחת (Ankylosing spondylitis). לפי שעה אין התוויה לשימוש התרופה בחולי קוליטיס כיבית.

התרופה שייכת לקבוצת תרופות המחקות את הפעילות של נוגדן הנמצא בגוף האדם ונקשרות לחלבון TNF-alpha ובכך חוסמות או מפחיתות את פעילותו, ולכן מכונות Anti-TNF-alpha. תפקידו העיקרי של חלבון ה-TNF-alpha הוא לווסת את תאי מערכת החיסון בגוף. התרופה מסייעת בהפחתת תסמיני הדלקת, ובכך מקלה על החולה ומונעת או מצמצמת את הנזק המצטבר מהדלקת. יומירה היא התרופה הראשונה ממשפחת ה- Anti-TNF-alpha המבוססת במלואה על נוגדים אנושיים, לעומת תרופות ותיקות יותר מאותה משפחה, המבוסות על נוגדנים ממקור של בעלי חיים, כגון רמיקייד.

התרופה ניתנת בהזרקה תת-עורית. ההזרקה נעשית בד"כ באופן עצמאי בבית החולה. זאת לעומת רמיקייד, חלופת ה-Anti-TNF-alpha הותיקה יותר, הניתנת בד"כ בעירוי במסגרת אשפוז יום ועל כן מחייבת הגעה לבית החולים.

כמו כל התרופות ממשפחת ה-Anti-TNF-alpha, יומירה מעלה את הסיכוי לזיהומים קשים ולהתפרצות של זיהומים רדומים או 'אופורטוניסטים' (זיהומים המתפרצים כאשר מערכת החיסון מוחלשת). לכן, לפני התחלת הטיפול נהוג לבדוק שהחולה אינו נושא זיהומים רדומים כדוגמת שחפת, ושוקלים לחסן כנגד זיהומים אחרים כדוגמת הפטיטיס B במידת הצורך.

דווחו מקרים נדירים של מחלות קשות בחולים שנטלו תרופות Anti-TNF-alpha, ובהם לימפומה, סרטן של רקמות קשות, פגיעה בכבד, כשלdemyelinating central nervous system, וכשל של הלב. מרבית החולים שעליהם דווחו מקרים אלה היו במצב חמור מלכתחילה.

תרופת יומירה ניתנת לעיתים גם לחולי אנקילוזינג ספונדיליטיס.

ישנם גם מקרים רבים של איחור באבחון אנקלוזינג או קרוהן, בהם ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon