הסכם גירושין

הסכם גירושין

בני זוג המגיעים בהסכמה למסקנה כי הגיעו לסוף דרכם יכולים להגיש תביעות זה כנגד זו, אולם הם גם יכולים לפנות לעורך דין משותף שיש לשניהם אמון בו ולבקש ממנו לערוך עבורם הסכם גירושין.

הסכם כזה יכול להיעשות לאחר הליך של גישור, וגם ללא הליך של גישור אם בין בני הזוג יש הסכמה מלאה על תוכנו של ההסכם ועורך הדין רק נותן לו לבוש משפטי.

הסכם גירושין כולל יתייחס לכל הנושאים העשויים להיות שנויים במחלוקת בין בני הזוג והם: מזונות הילדים, מזונות האשה, מכירת דירת/בית המגורים, חלוקת הנכסים האחרים, חלוקת הזכויות הסוציאליות של בני הזוג, משמורת הילדים, סדרי הראייה של הילדים, חלוקת המטלטלין, חלוקת הרכבים, כתובת האשה, ועוד‘.

אם יש פערים בין בני הזוג הם נזקקים להליך של גישור (ראה פרק הגישור).

ניתן בכל שלב של ההליכים המשפטיים לערוך הסכם גירושין, ולמעשה בתי המשפט מפעילים לחצים כבדים על הצדדים ועל עורכי דינם להגיע להסכמה ולא למצות את ההליך המשפטי עד תומו.

הסכם כזה - כמו הסכם טרום נישואין - יש לאשר כאמור לעיל בבית המשפט, שאחרת הוא חסר תוקף משפטי. ההליך של אישור הסכם גירושין זהה להליך של אישור הסכם טרום נישואין.

לאחר אישור ההסכם פונים בני הזוג לבית הדין הרבני באזור מגוריהם ומגישים בקשה משותפת לגירושין.

כאשר יש הסכמה של שני הצדדים להתגרש גם ההליך בבית הדין הרבני קצר ופשוט ואין סחבת.

סירוב להתגרש לאחר חתימה על הסכם גירושין:

ישנם מקרים בהם צד מסרב להתגרש למרות שחתם על הסכם גירושין ויחסי ממון, אשר אושר כדין בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני האזורי.

על פי ההלכה היהודית גט הינו דבר רצוני, וללא הסכמה של כל אחד מהצדדים לא יסדר בית הדין הרבני את הגט, למרות שיש לכך התחייבות חוזית. אולם חרף סרובו של מי מהצדדים ליתן או לקבל גט פיטורין תקף ההסכם וכל התנאים הכספיים והממוניים שבו מחייבם בין אם סודר גט פיטורין ובין אם לאו.

לשאלות או לקביעת פגישת ייעוץ עם עו"ד המתמחה בתחום לחץ/י כאן

גירושין

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon