פלילי: פלילים, עו"ד, עורך דין, עורכי דין, שחרור ממעצר , ייצוג, יצוג

פלילים: עורכי דין מייעצים

עיכוב:

אם לשוטר יש יסוד סביר לחשד כי אדם עבר עבירה, או כי הוא עומד לעבור עבירה העלולה לסכן את שלומו או בטחונו של אדם, או את שלום הציבור או את ביטחון המדינה, רשאי השוטר לעכבו כדי לברר את זהותו ומענו או כדי לחקור אותו ולמסור לו מסמכים, במקום הימצאו. אם הזיהוי אינו מספיק או שלא ניתן לחקור את האדם במקום הימצאו, רשאי השוטר לדרוש ממנו להתלוות אליו לתחנת המשטרה. אותם תנאים חלים גם לגבי עיכוב עד שנמצא בזירת האירוע. אדם לא יעוכב ליותר משלוש שעות, שניתן להאריכם ל- 3 נוספות באישור קצין ממונה ומטעמים שיירשמו.

מעצר:

שוטר מוסמך לעצור אדם, אף ללא צו מעצר, אם יש לו יסוד סביר לחשד שאותו אדם עבר עבירה בת מעצר ובהתקיים חשש או יסוד סביר להניח כי:

1. החשוד עלול לסכן בטחונו של אדם אחר או את בטחון הציבור או המדינה.
2. החשוד לא יופיע לחקירה.
3. שחרור החשוד יביא לשיבוש הליכי משפט.
4. החשוד עבר עבירה שדינה מוות או מאסר עולם או עבירה בטחונית או עבירה לפי פקודת הסמים (לא שימוש או החזקה לצורך שימוש עצמי), או עבירה שנעשתה באלימות חמורה או אכזריות תוך שימוש בכלי נשק, או עבירת אלימות בבן משפחה.
5. החשוד הפר תנאי שחרור בערבות או נמלט ממשמורת חוקית או עומד להימלט מהדין.

אם ניתן להסתפק בעיכובו של אדם, אזי אין לעוצרו. אלא אם האדם אינו מציית להוראות העיכוב.

שוטר צריך לזהות את עצמו בפני החשוד ולהבהיר לו את סיבת המעצר בהקדם האפשרי במהלך ביצוע המעצר. אם המעצר הוא על פי צו שופט - יש למסור לעצור עותק מהצו.

שוטר אינו חייב להזדהות אם ברור כי זהות השוטר וסיבת המעצר ידועים לעצור, או אם הדבר עלול לגרום לפגיעהבבטחונו של מבצע המעצרר בשעת ביצוע מעצר או להעלמת ראיה. הקצין הממונה בתחנת המשטרה, ייתן לחשוד זכות לומר את דברו ויזהירו כי:

1. אינו חייב לומר דבר העלול להפליל אותו.
2. כל דבר שיאמר עשוי לשמש ראיה נגדו.
3. הימנעות מלהשיב עלולה לחזק את הראיות נגדו.

לאחר הנ"ל, יחליט הקצין הממונה אם לעצור את החשוד או לשחררו בערבות.

המשטרה חייבת להביא את מי שנעצר על ידי הקצין הממונה אם לעצור את החשוד או לשחררו בערבות.

המשטרה חייבת להביא את מי שנעצר על ידי הקצין הממונה בפני שופט תוך 24 שעות, בכפוף למספר חריגים.

הקצין הממונה חייב להסביר לעצור את סיבת המעצר, את זכותו שתימסר הודעה לאדם קרוב לו ולעורך דין. את זכותו להיפגש עם עורך דין, זכותו להיות מיוצג ע"י סניגור ואת משך המעצר. עצור יוחזק בנפרד מאסירים שדינם כבר נגזר ומעצורים שכבר הוגש נגדם כתב אישום. העצור יוחזק בתנאים הולמים שלא יהיה בהם משום פגיעה בבריאותו ובכבודו.

מקרים בהם ניתן לתבוע פיצויים:

1. אם המעצר היה ללא יסוד ולא הוגש כתב אישום - רשאי בית המשפט לצוות שהמדינה תשלם לעצור פיצוי כספי בגין המעצר והוצאות ההגנה באם היו.
2. אם המעצר או ההעמדה לדין היו בעקבות תלונת סרק שהוגשה שלא בתום לב על ידי אדם אחר.
3. אם הועמדת לדין בעקבות קובלנה פרטית שהגיש אדם אחר והמשפט הסתיים בזיכוי שלך.

חיפוש בבית:

חיפוש חוקי בבית הוא חיפוש שנתמך בצו חתום על ידי שופט (למעט מקרים חריגים). המחפשים חייבים להזדהותף להציג את הצו ולבקש להיכנס. רק אם הם נתקלים בסירוב, הם רשאים להפעיל כוח. החיפוש חייב להיעשות בנוכחות שני אנשים לפחות שאינם מהמחפשים, אלא אם שופט קבע אחרת. המחפשים רשאים לתפוס כל חפץ אם יש להם יסוד סביר להניח שבאותו חפץ נעברה עבירה או עומדים לעבור עבירה, או שהוא עשוי לשמש ראיה להליך משפטי בשל עבירה, או שניתן כשכר בעד ביצוע עבירה או כאמצעי לביצוע העבירה.

שוטר רשאי להיכנס ולבצע חיפוש אף ללא צו, אם יש לו יסוד סביר להניח שבוצע או מתבצע שם פשע, או שבעל הבית או השוכר או המצוי בו הזעיק את עזרת המשטרה, או אם השוטר רודף אחרי אדם המתחמק ממעצר או נמלט משמורת חוקית.

אם החיפוש בלתי חוקי, ניתן להתנגד בכוח לביצועו. אם יתברר כי הוא היה חוקי, הינך עלול להיות מואשם בהפרעה או בתקיפת שוטר.

חיפוש בגוף:

רק לאחר שניתנה הסכמת החשוד. אם לא ניתנה - יש צורך באישור בכתב מקצין משטרה עבור חיפוש חיצוני והיתר מבית משפט עבור חיפוש פנימי. סירב החשוד למרות ההיתר מביהמ"ש -עשוי סירובו לשמש חיזוק למשקל הראיות של התביעה.

פוליגרף:

בדיקה בפוליגרף נעשית רק בהסכמת הנבדק. הבדיקה אינה קבילה כראייה במשפט הפלילי.

עיכוב הליכים:

כל נאשם במשפט פלילי זכאי להגיש בקשה לעיכוב ההליכים נגדו מהיועץ המשפטי לממשלה.

החלטה שלא לחקור עבירה או לא להעמיד לדין:

בעבירות שאינן מוגדרות כפשע, יש למשטרה סמכות להחליט שלא לחקור אם היא סבורה שאין עניין לציבור, או שלרשות אחרת יש סמכות על פי דין לחקור בעבירה שבה מדובר. לתביעה הפלילית יש סמכות להחליט שלא להעמיד לדין, אם היא סבורה שאיןבקיום המשפט ענין לציבור.

ניתן להגיש ערר ליועץ המשפטי לממשלה על החלטה שלא לחקור או לא להעמיד לדין תוך 30 יום מהיום בו נמסרה לך ההודעה שנוחלט לא לחקור או לא להעמיד לדין.

ישנן עבירות בהם אזרח יכול להגיש קובלנה פרטית כנגד אדם אחר, במקום התביעה הפלילית. הקובלנה כמוה ככתב אישום.

מומלץ מאוד להיוועץ בעו"ד המתמחה במשפט הפלילי על מנת לדעת מהם זכויותיך ולשם קבלת סיוע מקצועי.

לקבלת יעוץ משפטי בתחום הפלילי ע"י עורכי דין, לחץ/י כאן

עו"ד פלילי, עורך דין פלילי, עורכי דין פלילי, משרד עורכי דין פלילי, משרדי עורכי דין פלילי, עו"ד פלילים, עורך דין פלילים, עורכי דין פלילים, משרד עורכי דין פלילים, משרדי עורכי דין פלילים, עיכוב, מעצר, שחרור ממעצר, חיפוש, פוליגרף, ערבות, ייצוג, יצוג, עבירה, עברות, עבירות, הפלילי, הפלילים

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon