5 דברים שכדאי לדעת על הסכם ממון

 

מתלבטים האם לערוך הסכם ממון? הנה 5 דברים שכדאי לכם לדעת עליו:

 

הסכם ממון על פי החוק

עד שנכנס לתוקפו חוק יחסי ממון שבין בני זוג בשנת 1974, במקרה של גירושים בין בני זוג או פרידה, נאלצו השניים לחלק ביניהם באופן שווה בשווה את הנכסים שברשותם (בין אם מדובר בדירה הרשומה בטאבו, ברכב או בכל נכס אחר). אולם, מאז שנחקק חוק זה, שהביא איתו שינוי משמעותי בתפיסת חלוקת הנכסים בין בני זוג, מי שברשותו נכס שרשום על שמו והיה גם ברשותו לפני שנישא, הנכס יישאר בידיו; מבלי שיצטרך לחלוק אותו עם בן הזוג שממנו התגרש. חוק זה, שתוקן בשנת 2009, מתייחס גם למקרים של פרידה, ולא רק למקרים של גירושים, או מוות חלילה. כלומר, נכסיו של אחד מבני הזוג יכולים להישאר על שמו ומבלי שיצטרך לחלוק אותם עם בן הזוג באופן אוטומטי מעצם היותם נשואים או גרושים. אולם, נכון להיום החוק איננו מספק מענה במקרים של ידועים בציבור.

 

הסכם ממון מסדיר את הרכוש הקיים ואת הרכוש העתידי

הסכם ממון מסדיר את הרכוש של בני הזוג, הן באשר למצב הקיים והן באשר למצב עתידי. כולנו צוברים במהלך חיינו לא מעט רכוש עוד לפני החתונה. אנו ממשיכים לצבור נכסים ורכוש נוסף גם לאחריה, יחד, כבני זוג. בעזרת הסכם ממון ניתן לקבוע מראש את כל העקרונות ואת כל ההסדרים הקשורים למערך היחסים העתידי של בני הזוג, בכל הקשור לפן הכלכלי ובמיוחד במקרה של פרידה. הסכם זה מקובל על ידי שני הצדדים ונחתם על ידם מראש (לעיתים לפני החתונה ולעיתים במהלך הנישואים עצמם). ההסכם מספק מענה למצבים שונים ואף נותן פתרונות למצבים מורכבים, העשויים לצוץ במהלך השנים. הוא מונע מצבים של סחטנות והתמודדות עם אמוציות לא פשוטות בעת הגירושין, ודואג להסדיר את חלוקת הרכוש באופן הגון וראוי.

 

 

להסכם ממון יתרונות רבים

להסכם יתרונות רבים: הסכם ממון נותן מענה הן לצרכים האישיים של כל אחד מבני הזוג והן לצרכים המשתנים שלהם לאורך השנים. הוא יוצר ודאות ובהירות בכל הקשור למנגנון המשפטי במקרה עתידי של פרידה/גירושין. אחד מיתרונותיו הבולטים של הסכם ממון הוא העובדה שהוא נחתם בזמנים של שלום, בתקופה של אמון, כבוד ואהבה בין בני הזוג. בעתות של משבר, במצב של פרידה וגירושין, מתקשים בני הזוג לקבל החלטות כלכליות עתידיות בשל מצבם הרגשי הלא פשוט. הקושי הרגשי משפיע לא אחת על יכולת קבלת ההחלטות שלהם, ופעמים רבות מוביל אותם לבצע לא מעט טעויות. חתימה על הסכם ממון לפני משבר היא פתרון שיכול לעזור לרבים ברגע האמת ולחסוך מהם לא מעט עוגמת נפש.  

 

ישנם סוגים שונים של הסכמי ממון

ישנם סוגים שונים של הסכם ממון, כשסוג ההסכם הנבחר נקבע תוך התייחסות למועד עריכתו ולסטטוס המשפטי שבין הצדדים המעורבים בכך: הסוג הראשון הוא הסכם ממון הנחתם לפני הנישואין, הסוג השני הוא הסכם ממון הנחתם במהלך הנישואין והסוג השלישי הוא הסכם ממון הנחתם בין בני זוג הנחשבים כ"ידועים בציבור" (הסכם זה נקרא "הסכם חיים משותפים" או "הסכם זוגיות" הנחתם בין בני זוג חד מיניים).

 

הסכם ממון משמש ככלי משפטי

הסכם הממון משמש ככלי משפטי לכל דבר והוא זה המפריד בין נכסיהם של בני הזוג ועוזר לשמור ולהגן עליהם. הסכם הממון מספק ודאות משפטית בהיותו מגן על דירתו של אחד מבני הזוג (הרשומה על שמו), בהיותו מספק מענה משפטי במקרים בהם התקבלו נכסים שונים או התווספו נכסים לבני הזוג לאורך השנים, במקרה של עליית ערך הנכס (השבחת נכסים) וגם במקרה של חובות. הסכם הממון עוזר לבני הזוג במצב של גירושין להגיע להסדר משפטי ראוי המגן עליהם ושומר על נכסיהם (שהיו ברשותם לפני הנישואין וגם שנאספו במהלכם).

 

 

לסיכום

להסכם הממון ישנה חשיבות רבה. הוא משמש כמסמך משפטי לכל דבר המגן על בני הזוג במקרה של פרידה או גירושין. חשוב להכין אותו בעזרתו של עורך דין מיומן ומקצועי, המתמחה בתחום. עורך דין זה יכין עבור בני הזוג, בין אם לפני או אחרי החתונה, מסמך משפטי ראוי, הסכם ממון הכולל את כל הסוגיות המשפטיות ואת המענה הנדרש לשניהם.

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon