רשלנות רפואית של קרדיולוג / קרדיולוגיה

רשלנות רפואית של קרדיולוג / קרדיולוגיה רשלנות רפואית של קופת חולים /קופ"ח

 

 

תובעים 20 מיליון ש’: קרדיולוג היה עסוק והחולה מת



בן 39 סבל מכאבים החזה והגיע עם משפחתו לחדר המיון של בי"ח וולפסון. לטענת התביעה, רופאה שבדקה אותו חשדה שקיימת בעיה קרדיולוגית. קרדיולוג, שנקרא להגיע להתייעצות, היה עסוק והבעל נשלח לאשפוז. שבע שעות לאחר מכן נמצא מת במיטתו. עכשיו תובעת המשפחה 20 מיליון שקל מבית החולים

אשה ושלושת ילדיה הגישו היום (א’) תביעה בסך 20 מיליון שקלים כנגד בית חולים וולפסון בחולון בטענה כי רשלנות רפואית של בית חולים גרמה למותו של אבי המשפחה בן 39 אשר אושפז בבית חולים ולאחר מספר שעות נפטר.

בכתב התביעה, שהוגש באמצעות עורכי הדין ענת מולסון וטל נבו לבית משפט המחוזי בפתח תקווה, טוענים האשה ושלושת הילדים כי בחודש יוני אשתקד אבי המשפחה התקשר לאשתו והתלונן על כך שהוא סובל מלחצים בחזה והרגשה כללית רעה. האשה והילדים מיהרו להגיע לבית, מצאו אותו מקיא בשירותים ומיהרו לנסוע עמו לבית החולים וולפסון.

בתביעה נטען כי כאשר הגיעו לחדר המיון של בית החולים וולפסון בשעה 21:20 לערך, נרשם בתעודת חדר המיון: "בן 39. התקבל עקב כאבים בקידמת החזה, בחילות, הקאות, שילשולים, צרבת. כעת סובל מבחילות, תחושת לחץ בחזה, בחילות, נראה חיוור". עוד נטען כי הבעל הופנה לביצוע צילום חזה בדיקות דם, ובדיקת א.ק.ג אשר נמצאה תקינה. רופאה אשר טיפלה בו חשדה שמדובר בבעיה קרדיולוגית וביקשה לקרוא לקרדיולוג להתייעצות, אך הקרדיולוג לא הגיע מכיוון שהיה עסוק, לדברי התביעה, והבעל אושפז במחלקה פנימית. בשעה 3:45 נמצא מת במיטתו.

לכתב התביעה צורפה חוות דעתו של מומחה למחלות לב, מנהל מחלקה קרדיולוגית, אשר בדק את נסיבות המקרה ואת המסמכים וקבע באופן חד משמעית כי רופאי בית החולים התרשלו בטיפול הרפואי. המומחה קבע כי המנוח לא קיבל השגחה ראויה, אושפז במחלקה פנימית ללא ניטור, והרופאה הפנימית לא הייתה צריכה לוותר כאשר הקרדיולוג היה עסוק ולפחות הייתה צריכה לחבר את הצעיר לניטור. לו היו עושים את האבחנה בזמן ומאשפזים את החולה בטיפול נמרץ, אין כל ספק כי כאשר הייתה מתפתחת שם הפרעת קצב, הוא היה מקבל מכת חשמל וניתן היה להצילו, קבע המומחה והוסיף: סיכויי ההישרדות של המנוח בטיפול נמרץ, לו היה מטופל כראוי, היו ודאיים.

בכתב תביעה נטען כי הבעל נפטר בטרם עת עקב שרשרת מחדלים ומעשים רשלניים של הצוות הרפואי בבית החולים. כמו כן, האלמנה טוענת לזיוף מסמכים על-ידי בית החולים לאחר המוות כאשר בדו"ח הקבלה למחלקה, אשר הודפס יום לאחר המוות, נעלמו בצורה מעוררת תמיהה כל התלונות על כאבי חזה ותעוקת חזה עימם הגיע המנוח למיון, ואשר תועדו במסמכים הרפואיים.

עוד טוענת האישה בתביעה כי משפחתה נחרבה מאז הטרגדיה וככתוצאה מכך שליוותה את בעלה בשעותיו האחרונות עד סמוך לארוע הטראגי, תוך חרדה ודאגה לשלומו, ובסופו של הליך נאלצה לחזור לבית החולים ולזהות את גופתו, נגרמה לה פגיעה נפשית קשה אשר הלכה והתעצמה כתוצאה מכך שנותרה אלמנה ואם לשלושה ילדים קטנים. הנזק הנפשי, על-פי כתב התביעה, בא לביטוי בין היתר בדכאון קשה, בהתפרצויות זעם, בכי, בקושי בתפקוד היומיומי, בגעגועים עזים ובסיוטים.

לשאלות או להערכת סיכויי תביעתך, ניתן ליצור קשר
עם עו"ד ענת מולסון בטלפון 0524787850 או במייל:
t-nmlaw@bezeqint.net

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon