רשלנות רפואית- תלונה למשרד הבריאות

רשלנות רפואית- האם נכון לפנות למשרד הבריאות בטרם התייעצתם עם עורך- דין?

 

אף אחד אינו רוצה להאמין כי נפגע, לעיתים לצמיתות, וכי זוהי תוצאתה של רשלנות רפואית.

אך כאשר זהו המקרה, ומדובר בשנים רבות של טיפולים, פיזיותרפיה, חוסר נוחות ומבוכה חברתית, ייתכן ונבקש לתבוע פיצויים.

מאמר זה יסקור בקצרה את השלבים עליך לעשות, לפני הפניה לנציב קבילות הציבור במשרד- הבריאות.

 

מדוע צריך עורך- דין רשלנות רפואית?


על מנת לוודא כי מדובר ברשלנות רפואית יש לעמוד בתנאי הסף אשר נקבעו בחוק. מאחר ושפה משפטית, על דקויותיה, איננה שגורה בפי אלו שאינם משפטנים- הרי שיש להיוועץ באחד בטרם נעשה כל מהלך אחר.

תביעות רשלנות רפואית הן מורכבות, בעלות רמת סיכון גבוהה, צורכות זמן רב ודורשות מחקר מקיף. לכן, מציאת עורך- דין טוב שיעשה עבורך את עבודת ניהול התיק, היא הכרחית.

תביעות רפואיות הינן מורכבות ומסובכות נסיבות המקרה, היקפן והשלכותיהן אינן ברורות לאדם מהיישוב ומקשות על יצירת ההבחנה בין רשלנות רפואית לתוצאה רפואית גרועה. שכן,ההנחה היא, כי גם בקבלת הטיפול הטוב ביותר, דברים עלולים להשתבש.

מהי, אם כן, רשלנות רפואית? זהו מעשה רשלני, על בסיס עשיית פעולה או על דרך של מחדל, ואשר בוצע על- ידי: רופא, אחות, רופא שיניים, טכנאי רפואי או בית- חולים. בפעולה זו התקיימה חריגה מהסטנדרט המקצועי המקובל.

במקרה הפרטי שלך, על מנת לבסס את טענת הרשלנות הרפואית, יש כי עורך- הדין יבקש להתייעץ עם מומחה רפואי שזהו תחום התמחותו.

 

בהגיע התביעה לפתחו של בית- המשפט, הרי שהשופטים ינסו לאזן בין הנזק שנגרם לנפגע לבין השלכות פסיקתם על ציבור הרופאים. תפקידו של האיזון הוא מניעתה של "רפואה מתגוננת" תוך שימת דגש על שמירת איכות הטיפול העתידית שתינתן לחולים.

קולם של מסמכים חזק מאלו של מילים כדי לעזור לעורך- הדין להבין את המקרה לעומקו, יש להצטייד במסמכים הבאים: מסמכים רפואיים, קבלות עבור שירותים רפואיים נלווים, אובדן הכנסות, התכתבויות עם הצד הפוגע וכל מסמך אחר שייתכן ויש לו קשר עם המקרה שלך.

חשוב מאוד שלא לקיים קשר עם הצד הפוגע, בטרם נועצת ב-עורך- דין רשלנות רפואית, וזאת משום שכשם שעורך- הדין שלך ישתמש במסמכים אלו להוכחת טענותיו, הרי שכך יעשה גם הצד שכנגד.

 

לסיכום


כאשר גילית כי נפגעת ממקרה של רשלנות רפואית, יש להתחיל מיד לאסוף כל מסמך, שולי ככל שיראה, הקשור למקרה. בשלב הבא יש לפנות אל עו"ד רשלנות רפואית לקבלת ייעוץ משפטי ורק אחר- כך יש לפנות לגורם האחראי על פניות הציבור במשרד הבריאות.

 

לשאלות בנושא תלונה למשרד הבריאות או רשלנות רפואית- ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון בטלפון: 0524787850 או במייל: molson@nmlaw.co.il

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon