10 עצות למתגרשים

10 עצות למתגרשים:

1. בדוק את זכויותיך ואת מצבך המשפטי

חשוב להיוועץ בבעלי מקצוע (במקרה זה עורכי דין המתמחים בדיני משפחה) על מנת לקבל מושג על מהות החובה והזכויות כלפי בן/בת זוגך וילדיך בהליך הגירושין ולאחריו.

ייעוץ כזה יתייחס לנושא של מזונות אישה, מזונות ילדים, חלוקת הרכוש המשותף, פירוק שיתוף הדירה, משמורת ילדים, אלימות במשפחה, חובות משותפים, חברות ועסקים בבעלות משפחתית, סדרי ראיית הילדים ועוד‘.

2. אם יש לך חשש שבו/בת זוגך עומד להגיש נגדך תביעה – עשה כל מאמץ להקדים אותו/ה.

לא תמיד צריך להגיש תביעה לבית המשפט או לבית הדין הרבני מיד עם פרוץ סכסוך בין בני זוג. אולם אם יש סיכוי שאשתך או בעלך יקדימו אותך – מהר/י לבית המשפט או לבית הדין הרבני.

הגשת תביעות שלא לצורך עלולה לגרום להסלמת המצב, אולם אי הגשת התביעות לערכאה הרצויה לך – עשויה להעמידך במצב נחות.

בכל מקרה היוועץ בעורך דין על מנת לזכות ב"מרוץ הסמכויות" הידוע.

3. אל תשמע לעצות של ידידים, מכרים וקרובי משפחה

כל מי שבת דודתו מדרגה שנייה עברה הליך גירושין מחזיק מעצמו מומחה גדול בנושא, ומציג את עצמו כיודע את כל החוקים בנושא הגירושין.

סיפורים של קרובי משפחה, חברים ויודעי דבר אחרים עלולים להטעות וגם לגרום נזק רב. אל תשמע/י לעצות של מכרים, גם אם הם רוצים את טובתך.

גם מי שעבר בעצמו גירושים או הליכים אחרים אינו יודע הכל. כל מקרה שונה ולכל משפחה נתונים עובדתיים שונים.

4. לא תמיד בית הדין הרבני רע עבור האישה ובית המשפט האזרחי מחמיר עם הגבר

ישנה דעה רווחת שבכל מקרה עדיף לאישה לתבוע בבית המשפט לענייני משפחה ולגבר בבית הדין הרבני. ישנם מקרים בהם דעה זו נכונה, אך לא בהכרח ולא תמיד.

ישנם מקרים רבים בהם בית הדין הרבני נותן יתרונות מסוימים לנשים, ויש לבחון כל מקרה לגופו.

5. שים/שימי חפצי ערך במקום בטוח על מנת למנוע מבן/בת זוגך להעלימם

אם יש לך חפצים יקרי ערך מבחינה כלכלית ורגשית עדיף לשימם משמרת במקום בו בן הזוג לא יוכל להעלימם. תכשיטים יקרים שיש לאשה או מזכרות מקרובי משפחה, תמונות ומסמכים בעלי ערך רגשי רב, עשויים ל"העלם" בדרך מפתיעה בתהליך של גירושין.

יש עורכי דין שייעצו ללקוח שלהם "לסחוב" חפצים בעלי ערך רגשי או כלכלי על מנת לגרום למצוקה נפשית אצל בן הזוג השני. על מנת למנוע מצב כזה – הקפד/הקפידי להוציא מהבית מטלטלין יקרי ערך או בעלי משמעות רגשית עמוקה עבורך.

6. נסה‘י למצוא אינפורמציה על בן/בת הזוג היכולה לסייע בהליכי גירושין ובמו"מ

מותר ואף רצוי לחטט בתיקו/ה, בארנקו/ה ובמסמכיו של בן/בת הזו. את/ה עשוי בדרך זו לגלות אינפורמציה חדשה, מפתיעה ולא ידועה על נכסים, כספים, חשבונות בנק של בן/בת הזוג אשר אותם הוא/היא טרחו להעלים ממך.

7. העסק/י בלש פרטי במידת הצורך

לא בכל הליך גירושין יש צורך בהוצאת כספים מיותרים על בלש פרטי, הגובה לפי שעות עבודה ולא בהכרח מביא לתוצאות כלשהן.

יחד עם זאת ישנם מקרים בהם בלש יגלה את דבר קיומם של נכסים שלא ידעת עליהם או יביא ראיות לבגידת בן/בת הזוג.

לפני שכירת בלש יש צורך להתרשם ממידת רצינותו ונכונותו להשקיע בתיק ואף לקבל עליו המלצות מאנשים שלהם נתן בעבר שירות.

8. אל תדבר/י בטלפון (נייד או המותקן בבית) על דברים הנוגעים לגירושין ואל תשתף חברים בפרטי ההליך המשפטי או בתוכניותיך לנקוט בהליכים נגד בן/בת הזוג

קיים סיכוי סביר שבן/בת זוגך שם מכשיר הקלטה על הטלפון בבית או על הטלפון הנייד שלך. חוק האזנת סתר מאפר האזנה כזאת בתנאים מסויימים, והקלטה יכולה אף לשמש ראיה בבית הדין הרבני ובבית המשפט לענייני משפחה.

גם חברים יכולים להיות "גיס חמישי" והם יכולים במכוון או של במתכוון לספר לבן/בת הזוג על הצעדים המשפטיים שעומדים להינקט נגדם וכך לסכל את גורם ההפתעה ואת היתרון היחסי. לעולם אין לדעת מי מחבריך מצדד בך ומי בבן זוגך.

9. אל תשתף/תשתפי את ילדיך בהליכים המתנהלים בבית המשפט, אל תהפוך אותם למרגלים אחרי בן הזוג השני, ואל תנסה לזכות באהדתם או בתמיכתם.

ילדים הם הקורבנות העיקריים של הגירושין. חשוב לשדר לילדים את המסר שהגירושין הם מההורה השני ולא מהם. ילדים אינם צריכים לנקוט עמדה ולצדד באחד מההורים. המחיר שהם ישלמו יהיה כבד יותר אם הם יהיו שותפים להליך ויהיו בקיאים בפרטי המשפטים המתנהלים בין הוריהם. הנזק שייגרם – בלתי הפיך.

ניתן גם לפנות לפסיכולוג כדי לקבל יעוץ כיצד לנהוג עם הילדים.

10. בכל מקרה אין לנקוט באלימות כנגד בן/בת הזוג

גם אם הליכי הגירושין קשים, כואבים ומתמשכים אסור לנקוט באלימות נגד בן/בת הזוג השני. בעל הנוקט באלימות עשוי להיות מורחק מביתו למשך שלושה חודשים עד שנה ואף להיות מועמד לדין פלילי.

לכן חשוב לגלות שליטה עצמית ולהימנע בכל מקרה – קשה ככל שיהיה – מגישה אלימה.

ועצה אחת נוספת…..

גם אם מתנהלים הליכים בבית הדין הרבני ובבית המשפט עשה כל מאמץ להגיע להסכם עם בן/בת הזוג

שקול אפשרות של גישור. גישור - בכל שלב של ההליך המשפטי – יכול להביא לסיום המחלוקות והמריבות ולאפשר לכם להישאר ביחסים תקינים ולו רק למען הילדים.

לייעוץ אצל עו"ד מומחה בדיני משפחה לחץ/י כאן

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon