|
בבית המשפט העליון |
|
רע"א 9842/05 |
|
לפני: |
כבוד השופטת ע' ארבל |
|
המבקש: |
פלוני |
|
|
נ ג ד |
|
המשיב: |
קצין התגמולים |
בשם המבקש: בעצמו
|
החלטה |
בפניי ארבע בקשות שונות אשר הוגשו כולן בתיק רע"א 9842/05, והחלטתי לדון בהן במאוחד.
1. הרקע לבקשות הוא כדלקמן: לאחר שירותו הצבאי, אושפז המבקש בבית חולים גהה במצב פסיכוטי, ואובחן כסובל ממחלת הסכיזופרניה. בעקבות כך, הגיש המבקש תביעה לקצין התגמולים (להלן: המשיב) להכרה בנכותו הנפשית. תביעתו נדחתה, ועל כך הגיש המבקש ערעור בפני ועדת הערעורים (להלן: הוועדה) לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום), התשי"ט-1959 (להלן: חוק הנכים). הוועדה הפכה את החלטת המשיב, והכירה בכך שנכותו של המבקש, הוחמרה בשל תנאי שירותו הצבאי. על החלטת הוועדה הגיש המשיב ערעור לבית המשפט המחוזי. בית המשפט המחוזי קיבל את הערעור, והפך את קביעת הוועדה. על פסק דינו של בית המשפט המחוזי הגיש המבקש בקשת רשות ערעור. בית משפט זה דן בבקשה כבערעור. ביום 18.1.07, התקבל הערעור, ונקבע שקביעותיה של הוועדה עומדות על כנן.
2. ביום 6.3.12 הגיעו לידיי ארבע בקשות שונות שהגיש המבקש, אשר אינו מיוצג, ואשר בשל תקלה במזכירות לא הגיעו במועד הגשתן. הבקשה הראשונה מיום 27.1.12, עניינה בתיקון פסק הדין מיום 18.1.07, וזאת בשל טענה לכשל בייצוג. בבקשה השנייה, מיום 4.2.12, עותר המבקש לצו מניעה כנגד רופאה פסיכיאטרית אשר מטפלת בו, האוסר עליה להמשיך ולטפל בו באשפוזו הנוכחי במחלקה הפסיכיאטרית בבית החולים שיבא תל השומר. בבקשה השלישית, מיום 12.2.12 עותר המבקש ליתן צו המורה למחלקת רשומות רפואיות בבית החולים שיבא תל השומר לצלם ולהעביר אליו את כל תיקי האשפוזים הפסיכיאטריים שלו במחלקה הפסיכיאטרית. בבקשה הרביעית, מיום 20.2.12, עותר המבקש ליתן צו המורה למשיב לסלק ולכסות את כל חובותיו הכספיים של המבקש, וזאת עד למתן פסק דין מתוקן.
3. דין כל הבקשות להידחות. עניינו של המבקש נידון בבית משפט זה, וניתן פסק דין שקיבל את ערעורו. בכך הסתיים הטיפול בעניינו בפנינו. כל בקשותיו של המבקש מקומן בהליכים אחרים ואין עניינן בהליך דנן. מומלץ למבקש לבדוק זכאותו לסיוע משפטי מידי הלשכה לסיוע משפטי של משרד המשפטים על מנת לסייע לו בהגשת בקשותיו בפני הגוף המתאים והנמקתן באופן ראוי.
על בסיס האמור, הבקשות נדחות.
ניתנה היום, י"ט באדר תשע"ב (13.3.12).
|
|
|
ש ו פ ט ת |
_________________________
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. 05098420_B16.doc עכ
מרכז מידע, טל' 077-2703333 ; אתר אינטרנט, www.court.gov.il