רשלנות רפואית בלידה

 

רשלנות רפואית בלידה

הגשת תביעת רשלנות רפואית בגין רשלנות בלידה

חלק גדול מתביעות רשלנות רפואית בישראל או בעולם מוגשות נגד בי"ח בגין רשלנות בלידה ע"י מיילדת, רופא. רשלנות רפואית בלידה של בתי חולים המתבטאת במצב של לידה רשלנית או בהתעלמות ממקרה של מצוקה עוברית או באיחור בביצוע ניתוח קיסרי, עלולה לגורם למקרים של שיתוק מוחין או פיגור שכלי או מומים קשים, עימם ייאלצו היילוד והוריו לחיות במשך שנים רבות.

לידת ואקום / לידת מלקחיים (לידה מכשירנית)

לידה מכשירנית היא לידה שבה נעשה סיוע באחד משני המכשירים הבאים : מלקחיים או שולפן ריק (וואקום).

רופא מחליט להיעזר במכשירים אלו מסיבות שונות שמקורן יכול להיות נעוץ באם או בעובר.

סיבות הקשורות לעובר יכולות להיות :

  1. טראומה (מצוקה עוברית) - כשיש חשש שהתינוק יכנס לטראומה, מעדיפים הרופאים "לזרז" את התהליך ולהסתייע במכשירים על מנת להוציאו.
  2. הלידה מתארכת- כשהלידה נמשכת זמן רב מדי יש באופן טבעי חשש לחיי התינוק ואז פונים לסיועם של המכשירים.

יכולות להיות גם סיבות נוספות ע"פ מיטב הבנתו של הצוות הרפואי ולפי ראייתו את המתרחש. פעמים רבות מהווה הלידה המכשירנית "נסיון אחרון" לפני שפונים לניתוח קיסרי, שכן לעתים גם הלידה המכשירנית לא מצליחה ואז מחליטים לבצע ניתוח קיסרי. לדוגמא- נהוג לבצע ניתוח קיסרי אם נכשלים בשלושה נסיונות לשאיבת התינוק ע"י שולפן ריק (וואקום), או אם הרופא לא מצליח להוציא את התינוק בעזרת מלקחיים.

לרוב ההחלטה על שימוש במכשיר שולפן ריק (וואקום) או במלקחיים היא החלטתו של הרופא המיילד והיא נובעת מנסיונו במכשיר ומהעדפתו האישית, שכן שני המכשירים בעצם מבצעים את אותה הפעולה.

לידת ואקום

מכשיר הואקום הוא בעצם מכשיר המורכב מכיפת גומי המוצמדת לראש התינוק, אשר מחוברת לצינור גומי. בעזרת מכשיר היונק את האוויר נוצר ואקום המצמיד את כיפת הגומי לראש התינוק, כך שניתן למשוך את ראשו ובכך לסייע בהוצאתו. לרופא יש שליטה על עוצמת שאיבת האוויר.

לעתים יופיע סימן אדום על ראשו של התינוק במקום בו הוצמדה הכיפה, אך לרוב סימן זה נעלם לאחר מס‘ ימים או שבועות. מדובר בשטף דם שבמרבית המקרים אינו מסוכן, אך במקרים חריגים יכול לגרום לאנמיה לתינוק או להגדיל את הסיכוי לצהבת.

לידת מלקחיים

המלקחיים הן בעצם שתי כפות מתכת. זוהי המצאה עתיקה הרבה יותר, הקיימת כבר מאות שנים. שתי כפות המתכת מוחדרות לנרתיק כך שהן אוחזות את ראש התינוק, וע"י הפעלת כוח מושך הרופא את ראש התינוק עד להוצאתו.

לא ניתן לעשות שימוש במכשיר מלקחיים כאשר ישנה לידת עכוז. יש צורך בעת מצג ראש - כלומר התינוק ייצא עם ראשו מהנרתיק. כמו כן יש צורך ששלפוחית המים תהיה פקועה וששלפוחית השתן של היולדת תהיה מרוקנת. ברוב המקרים נהוג לבצע חתך חיץ, כדי לסייע בהחדרת המלקחיים לנרתיק האישה.

לעתים גם בעת לידת מלקחיים ייראו סימנים אדומים בצידי ראשו של התינוק, אך גם אלו צפויים להיעלם לאחר מספר ימים.
 
 

להערכה חינם של סיכויי תביעתך, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון המייצגת מאות נפגעי רשלנות רפואית, בעיקר בעת הריון ולידה,  בטלפון: 0524787850 או במייל: molson@nmlaw.co.il

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon