עורכי דין - גירושין, גירושים

"עילות גירושין" מאת עו"ד מורן סמון

גירושים נעשים בארץ על פי דין תורה. הבעל מוסר לאישה את גט הפיטורין והאישה מקבלת אותו. מרגע שהאישה מקבלת את הגט לידיה היא חדלה מלהיות אשת איש והינה פנויה. בדרך כלל הגירושים נעשים על פי הסכם בו נקבעים כל התנאים של הגירושים לרבות: מזונות אישה, מזונות ילדים, חלוקת רכוש, וכיוצ"ב. יחד עם זאת כשבני הזוג אינם מסכימים על התנאים הכספיים והממוניים ולא עולה בידם להגיע להסכם כולל רשאי כל אחד מבני הזוג לפנות לבית הדין הרבני ולבקש לכפות על הצד השני גירושין.

גירושים - עילות לגירוש אישה

נימוקים אובייקטיביים הינם טענות בדבר מומים באשה והכוונה היא למומים גופניים המונעים ממנה חיי אישות או עקרות. נימוקים נפוצים יותר במקרי גירושים, נובעים מהתנהגות האישה. עיקר נימוקי גט הנובעים ממעשי האישה הם:
עוברת על דת משה – המדובר באשה המכשילה את בעלה וגורמת לו מתוך כוונה לעבור על איסורי הדת. יודגש, כי בעל שלא שומר מסורת ודת לא יוכל לעשות שימוש בעילה זו.
עוברת על דת יהודית – האישה עוברת על מנהגי הצניעות ונוהגת בפריצות, מקללת מעליבה או מכה את הבעל. ניתן לחייב בגירושין לפי עילה זו רק כאשר התנהגות האישה נעשתה מתוך כוונה רעה. מעשים בודדים ו/או מעשים שיש ביד האישה ליתן להם צידוק לא יחייבו בגט.

יודגש, כי אם הבעל סלח לאישה וחי עמה חיי אישות למרות התנהגותה - אין הוא יכול לעשות שימוש בעילה זו כדי לגרש אותה בעל כורחה.
מעשי כיעור – האישה עושה מעשים שיש בהם כדי להצדיק את החשד שהיא זנתה תחת בעלה אף אם אין עדים לזנות ממש. גם אם מעשי הכיעור הוכחו כדין זכאי הבעל לגרש את האישה אך אין הוא מחויב לגרשה.
זנתה תחת בעלה –אישה קיימה יחסי אישות עם אחר מרצונה. במקרה זה אסור לבעל להמשיך ולחיות עם אשתו והוא מחויב לגרשה. האישה "אסורה על בעלה ועל בועלה" והיא מפסידה בהליך גירושים את כתובתה ואף אינה זכאית למזונות מבעלה.

גירושים - עילות לגירוש גבר

אלימות פיזית או מילולית מהווה עילה לגירושין. במקרים קיצוניים של אלימות פיזית, יכפה בית הדין הרבני על הגבר ליתן גט לאישה, אף אם זה בניגוד לרצונו.

אינו מקיים עונתה – גבר שאינו ממלא אחר חובתו לקיום יחסי אישות בתדירות מסויימת עם אישתו ושאין לו מניעה לעשות כן מחמת מחלה יחשב כבעל מורד.

מחלות מסוכנות ומדבקות שיש לבעל הגורמות לאי קיום יחסי אישות או מומים הגורמים לה לגועל ממנו, כאשר המדובר במומים שלא היו ידועים לאישה עובר לנישואיה – עשוים לזכותה בגט.

אינו מקיים כסותה – גבר שאינו מפרנס את אישתו ואין לו מניעה לעשות כן יחשב כבעל מורד.

עקרות – טענה נוספת העשויה לזכות את האישה בגט מבעלה. יש צורך להוכיח כי הבעל אינו מסוגל פיזית לעבר את האישה ורק בחלוף 10 שנים היא תוכל לדרוש גיטה.


גירושין בהסכמה
גירושין בהסכמה צריכים להיעשות מרצון שני הצדדים אחרת המדובר ב"גט מעושה" שאינו כשר מכיוון שהבעל נתן אותו בניגוד לרצונו. במידה שמופעל לחץ על הבעל לתשלום כסף לאישה, תשלום שיהא פטור ממנו אם יתגרש – המדובר בכפייה שעלולה לגרום לגט מעושה ותוקפו של גט שכזה מוטל בספק.

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon