רשלנות רפואית- תביעת/תביעות רשלנות רפואית

עו"ד? הצטרף לאינדקס חינם
הדפסה

רשלנות רפואית בחדר מיון

 

ביקור בחדר המיון הוא אף פעם לא אירוע נעים. חדר המיון הוא המחלקה בבית החולים המעניקה טיפול ראשוני עקב מחלות או תסמינים שדורשים טיפול מיידי. כמו כן, הרבה מתביעות רשלנות רפואית עוסקות בטיפול רשלני שניתן על ידי צוות חדר המיון.

 

מקרי רשלנות רפואית בחדר המיון

 

רשלנות רפואית בחדר המיון יכולה להתרחש מרגע הקבלה ועד לרגע השחרור. לדוגמא, עם הגעת המטופל לחדר המיון הוא עובר בדיקת סימנים על ידי האחות הממיינת הכוללת דופק, לחץ דם, חום, רמת הכאב, תיאור המצב על ידי המטופל, ואם נמצא בחינת מכתב הפניה על ידי הרופא המטפל. האחות הממיינת יכולה להניח שהחולה במצב טוב יחסית ולכן לשלוח אותו למחלקת מיון אמבולטורי שמטפלת בחולים "קלים" יחסית, כאשר למעשה המצב אינו פשוט כל כך, ולכן עד שהחולה מספיק להגיע לאותה מחלקה מצבו כבר מדרדר. כמו כן, הרשלנות בחדר המיון יכולה להתבטא גם באי הפניה לבדיקות הדרושות במהלך השהות במיון, או שחרור מוקדם מידי של המטופל לביתו.

 

עילות לתביעה בגין רשלנות רפואית בחדר המיון

 

• אבחון שגוי מאוחר או חוסר אבחון של מחלה או הפרעה הדורשים טיפול מיידי. לדוגמא, חוסר אבחון של אוטם בשריר הלב, שבץ מוחי, או תסחיף ריאתי (PE) הוא סכנת חיים למטופל, ועלול לגרום לנזק בלתי הפיך.

• אי לקיחת אנמנזה מפורטת של המטופל הכוללת התחקות אחר הרקע הרפואי האישי של המטופל (מחלות/הפרעות מהן הוא סובל, אשפוזים קודמים, תרופות שהוא נוטל כולל תרופות ללא מרשם), הבעיה שבגינה הגיע כעת לחדר המיון, הרקע התורשתי שלו, הגיל, ופרטים נוספים שיש להם רלבנטיות לאבחנה והטיפול בבעיה.

• אי עמידה על תסמינים גופניים המתוארים על ידי המטופל.

• מעשים ומחדלים רשלניים שיכולים להוביל לחוסר טיפול, השהייתו, או החלטה על ביצוע פרוצדורה רפואית בלתי מתאימה שהחמירו את מצבו של המטופל או גרמו לו לנזק גופני.

• התעלמות מביצוע בדיקות גופניות מתאימות ואי הפניה לביצוע הבדיקות הנדרשות לבירור מצבו הרפואי של הפציינט.

רשלנות רפואית בפענוח בדיקות, וקבלת החלטה על טיפול רפואי שגוי עקב כך.

• אי עמידה בדרישת ההסכמה מדעת

• ביצוע הליכים רפואיים בחוסר מיומנות ומקצועיות תוך הפרת חובת הזהירות הנדרשת מרופא סביר.

רשלנות רפואית במתן התרופות בחדר המיון, מתן תרופות שאינן מתאימות מבחינת סוג ומינון, ומבלי לבדוק את רגישות המטופל לתרופה.

• סיבוכים הקשורים לפרוצדורות הנעשות בחדר המיון- החייאה, אינטובציה, החדרת עירויים, ועוד.

• שחרור מוקדם מדי של המטופל מחדר המיון, אי מתן הוראות מדויקות למטופל להמשך טיפול.

 

פסיקה רשלנות רפואית

 

תא (חי') 14578/00 עזבון המנוחה להב רחל ז"ל נ' ד"ר דיוקמן רוני- המנוחה נפטרה ביה"ח כרמל מתסחיף ריאתי מסיבי. הנתבע הוא רופא נשים במקצועו שעקב אחר המנוחה מבחינה גניקולוגית, ורשם לה גלולות למניעת היריון. הנתבעת השניה (קופ"ח כללית) היא הבעלים והמחזיקה בביה"ח כרמל שלחדר המיון שלו הגיעה המנוחה פעמיים: בפעם הראשונה הגיעה המנוחה בלילה לחדר המיון ושוחררה למחרת לביתה ללא אבחנה. בפעם השניה הגיעה המנוחה בשעות הבוקר, ובמהלך שהותה במיון חלה הדרדרות במצבה שפורשה כתסחיף ריאתי.

 

המנוחה נותחה בביה"ח באופן דחוף, וקרישים רבים הוצאו מעורק הריאה הראשי. המנוחה לא התאוששה מהניתוח ולא היה ניתן לייצב את מצבה ההמודינאמי, ועקב קריסת מערכות כללית נותרה המנוחה מחוסרת הכרה עד שנפטרה יום אחרי הניתוח. הרופאים בחדר המיון סטו מסטנדרט ההתנהגות של רופא סביר שעה שלא תיעדו את תלונותיה של המנוחה, התעלמו מתלונות המנוחה על קשיי נשימה, ונתנו פרשנות שגויה לפיה מדובר בכאב גרמי מבלי שביררו עם המנוחה לגבי קיומם של גורמי סיכון לתסחיף ריאתי (השמנת יתר ונטילת גלולות). ביהמ"ש פסק לטובת התובעים סך של 1,192,695 ₪ בגין רשלנות רפואית.