פיגור שכלי- רשלנות רפואית?

פיגור שכלי (Mental retardation)

פיגור שכלי הוא הפרעה כללית אשר מופיעה לפני גיל בגרות אשר מאופיינת על פגיעה משמעותית קוגנטיבי - תפקודית.לאורך ההיסטוריה פיגור שכלי הוגדרה כמנת משכל מתחת ל 70. ההגדרה הכשווית של פיגור שכלי  כוללת היום גם מרכיבים אשר מיוחסים לתפקוד מנטלי ומרכיבים אשר מיוחסים לכישוריים התפקודיים שלהם. התסמינים של פיגור שכילי הם כולם בתחום ההתנהגות. החלק הארי של אותם לא נבחין בשום שינוי חיצוני שמעיד על כול סוג של נכות אינטלקטואלית,במיוחד אם הנכות הזו נגרמת על ידי גורמים סביבתיים כגון תת תזונה או הרעלת עופרת. ילדים עם פיגור שכלי יכולים ללמוד לעמוד,לזחול או ללכת כמו שאר הילדים.הם יכולת הדיבור שלהם תתפתח לפעמים מאוחר יחסית לאחרים.מאפיינים אחרים אצל אותם ילדים:עיקוב בכישורי הזיכרון,קושי בלמידת חוקי חברתיים,קושי בכישורי פתירת בעיות.

רשלנות רפואית-פיגור שכלי

ישנם לא מעט מצבים רפואיים אשר בהם פיגור שכלי יכול להגרם כתוצאה עקב רשלנות רפואית בהריון או בלידה. נזק ממשי שנגרם כתוצאה מרשלנות רפואית הוא נזק שניתן להעריך אותו באחוזי נכות.קשר סיבתי הוא קשר בין ארוע של רשלנות רפואית מכול סוג,למשל רשלנות במהלך ניתוח או רשלנות במתן תרפות במינון לא נכון או תרופות לא מתאימות,לבין הפיגור השכלי. ילדים עם פיגור שכלי זכאים לקצבת נכות בביטוח לאומי וזה כולל טיפולים רפואים מיוחד,השגחה מתמדת ואחרים. כמו כן גם רשלנות רפואית במהלך ההריון ובכול תהליך בדיקות בתקופת ההריון יכולה להוביל לפיגור שכלי ו/או איתור מאוחר של ההפרעה. רשלנות רפואית במהלך לידה יכולה גם היא להוביל למצב של פיגור שכלי, בעיקר עקב תשניק או מצוקה עוברית.



עילות לתביעת רשלנות רפואית פיגור שכלי:

-          אבחון שגוי של סימנים ראשוניים של פיגור שכלי ואבחון בשלב מאוחר מדי.

-          פעולות ומחדלים רשלניים שתוצאתם תוביל להפסקת הטיפול,עיכוב הטיפול,ביצוע פעולה רפואית לקויה או לא מתאימה שגרמה להחמרת המצב הרפואי של המטופל וגרימה לנזק גופני נוסף. לדומה - מצוקה עוברית שלא מטופלת בזבמן ומובילה למצב של פיגור שכלי.

-          אנמזנה שנלקחה בצורה חלקית או לא מקצועית לגבי פעולות כירורגיות רלוונטיות בעבר או מחלות רלוונטיות באזור המעיים וכל מיני גורמי סיכון רלוונטיות כולל מחלות לב ומחלות גנטיות משפחתיות.

-          אי הפניה לבדיקות מתאימות ובזמן המתאים לדוגמת בדיקות הדמיה( אולטרסאונד, רנטגן או CT ).



לשאלות בנושא רשלנות רפואית פיגור שכלי, ניתן ליצור קשר עם

עורך דין רשלנות רפואית -  ענת מולסון

 

 

 

 

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon