גילוי מאוחר של סרטן

עו"ד? הצטרף לאינדקס חינם
הדפסה

תובעים 2 מיליון ש"ח: אבא נפטר בגלל רשלנות רפואית קשה

לבית משפט השלום הוגשה השבוע תביעה בגובה שני מיליון ש"ח, כנגד קופ"ח מכבי ושניים מרופאיה, שעניינה פרשה טרגית אשר בסופה נפטר המנוח, מהנדס בן 60, נשוי ואב לשני ילדים, ביסורים קשים, לאחר שנתגלה בגופו גידול סרטני ממאיר וגרורתי בכליה, אשר ניתן היה לגלותו 3 שנים קודם לכן, כאשר הגידול היה בשלב מוקדם ביותר, עם סיכויי ריפוי גבוהים ביותר, מעל ל- 90%.

באמצעות באי כוחו עו"ד ענת מולסון ועו"ד טל נבו, בשנת 2004 פנה המנוח אל אורולוג בקופת חולים מכבי (הנתבע 1).
בתלונות על כאבים באשכים מזה חודש, הפרעות במתן שתן, זרם שתן חלש, תחושה של חוסר התרוקנות בעת מתן שתן ותכיפות במתן שתן.

האורולוג אבחן "דלקת בדרכי השתן" וציין כי הערמונית איננה חשודה והמליץ על טיפול באנטיביוטיקה ובקדקס. כמו כן הופנה את המנוח לבדיקת אולטרסאונד של כיס השתן והכליות.

לאחר מספר חודשים ביצע המנוח את בדיקת אולטרסאונד של דרכי השתן במכון דימות של הנתבעת 3, ברחוב הרצל בחיפה. הבדיקה בוצעה ע"י ד"ר מומחה לרדיולוגיה אבחנתית (הנתבע 2).

חרף הממצא הפתולוגי המשמעותי בבדיקת האולטרסאונד וחרף המלצתו הברורה של הרדיולוג, בדבר מעקב והמשך בירור, תוצאת בדיקתו של המנוח "תויקה" בתיקו הרפואי ללא כל התייחסות. המנוח המשיך בקבלת טיפול בתרופה קדקס, המיועדת לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית, באופן קבוע מרופא המשפחה.

כעבור כ- 3 שנים, בתאריך 18.2.2007 פנה המנוח אל הנתבעת 3, לרופא משפחה בתלונות על דימום בשתן וכאבים. המנוח הופנה בדחיפות לחדר המיון של בית החולים מאיר לצורך בירור וטיפול.

במסגרת בדיקות שעבר המנוח בבית החולים, בוצע אולטרה סאונד של דרכי שתן, אשר העלה חשד לקיומו של ממצא בכליה הימנית. לאור ממצא חשוד זה אושפז המנוח במחלקה האורולוגית של בית החולים.

הדמיית CT בטן שבוצעה במהלך האשפוז הדגימה תהליך תופס מקום בכליה הימנית. בסריקת בסיס הריאות הודגמו תהליכים החשודים לגרורות בשתי הריאות. בצילום חזה הודגמו ממצאים בשתי הריאות החשודים לגרורות.

יום לאחר שחרורו אושפז שוב באופן דחוף עקב קוצר נשימה ותחושת חנק.

מצבו של המנוח המשיך להידרדר באופן מהיר. עקב הגרורות בריאות סבל המנוח מקוצר נשימה חמור. הוא אושפז עקב קוצר נשימה ותחושת חנק, ובוצעה שאיבת נוזלים מן הריאות על מנת להקל על סבלו.

בתאריך 18.7.2007 אושפז המנוח שוב בבית החולים עקב אי ספיקה נשימתית, בשל הפיזור הגרורתי של הסרטן בריאות. המנוח נפטר בייסורים קשים, בתאריך 22.7.2007 עקב אי ספיקה נשימתית על רקע פיזור גרורתי מסיבי של הסרטן.

לכתב התביעה, צורפה חוות דעתו של פרופ’ מומחה באונקולוגיה, אשר בדק את החומר הרפואי הרלבנטי אודות המנוח, אשר קבע כי מדובר במקרה של רשלנות רפואית חמורה הואיל וסרטן הכיליה היא מחלה אשר ניתנת לריפוי רק במידה והיא מאובחנת בשלב הלא גרורתי שלה, כאשר הטיפול המרפא היחידי הוא כריתת הכליה. סיכויי הריפוי אז יהיו תלויים בגודל הגידול, מידת התפשטותו למעטפת הכליה, לבלוטות הלימפה, כלי הדם ועוד.

עוד מוסיף וקבוע המומחה כי לו היתה ניתנת התייחסות רפואית לתוצאות האולטרסאונד שביצע המנוח בשנת 2004, ניתן היה לאבחן את המחלה בשלב מוקדם ביותר, המהווה שלב 1 של המחלה. עם סיכויי ריפוי של למעלה מ – 90% באמצעות טיפול ניתוחי בלבד, ללא כל טיפול מונע.

המנוח אובחן לבסוף רק כאשר המחלה הייתה כבר בשלב 4, עם גרורות שהתפשטו בריאות. בשלב זה סיכויי הריפוי של המנוח היו אפסיים. המנוח סבל במשך מספר חודשים מיסורי המחלה עצמה, מכאבים קשים בכל גופו ומקשיי נשימה, והן מן הטיפולים הקשים שעבר, תוך ניסיון להיאחז ככל יכולתו בחיים.

כאמור, ילדיו של המנוח מבקשים מבית המשפט לפסוק לו פיצוי בגובה שני מיליון ש"ח.
טרם הוגש כתב הגנה.