הוצאה לפועל

הוצאה לפועל

לשכות ההוצאה לפועל נמצאות בכל בתי משפט השלום בישראל והן הגוף המטפל בהוצאה לפועל של פסקי דין ושל שיקים ושטרי חוב אשר אינם מכובדים על ידי החתומים עליהם.

לגבי פסקי דין של בתי המשפט - אין הגבלת התיישנות. לגבי שטרות - ניתן לפתוח תיק. לגבי שיקים שהוגשו לפירעון, תוך חצי שנה מהמועד הנקוב על גבי השיק. במקרה שעברה חצי שנה מהמועד הנקוב על גבי השיק יש להגיש תביעה לבית המשפט.

באמצעות לשכת ההוצל"פ ניתן לנקוט בפעולות שונות על מנת לממש את החוב, למשל:

1. עיקול כספים מחשבונות בנקים.
2. עיקול רכוש של החייב או של צד ג‘ הקשור לחוב.
3. הוצאת צווי מאסר.
<="" של="" מהארץ="" יציאה="" עיכוב="" 4.="">

לפני נקיטת הליכי הוצאה לפועל, מן הראוי לפעול תחילה ב "דרכי שלום" ולשלוח לחייב מכתב בו הוא נדרש לשלם את החוב תוך פרק זמן מוגדר ולא יינקטו כלפיו הליכי הוצאה לפועל. במקרה של סירוב מומלץ לפנות מיידית לעורך דין המתמחה בדיני הוצאה לפועל.

מומלץ מאוד להיעזר בעו"ד המתמחה בהוצאה לפועל, ובעל מערך ממוחשב המתאים לעבודה על הלשכה להוצאה לפועל. עורך דין המתמחה התחום מיוחד זה מכיר היטב את החוק, התקנות והפסיקה החדשה בתחום.

החיסכון הכספי המדומה שבויתור על עו"ד עלול בסופו של דבר לעלות לך ביוקר, שכן ניהול תיק בלשכת ההוצאה לפועל הינו דבר מורכב ומסובך מאוד.

אם חלפו 20 ימים מתאריך מסיר ההודעה לחייב כי נפתח נגדו תיק הוצל"פ והחייב לא פרע את חובו ולא הגיש בקשה לראש ההוצאה לפועל, שבעקבותיה עוכבו הליכי ההוצאה לפועל, ניתן לנקוט נגדו בהליכים שונים.

במקרים מסויימים, בהם קיים חשש שאם יקבל את האזהרה ייעלם או יעלים את נכסיו, כך שלא ניתן יהיה לגבות את החוב, ניתן לנקוט בהליכים עוד בטרם מסירת האזהרה.

ההליכים העיקריים שניתן לנקוט נגד החייב:

1. עיקול נכסים וזכויות.
2. מאסר.
3. מעצר מונע.
4. עיכוב יציאה מן הארץ.
5. צו חיפוש בגופו או ברכושו של החייב או של צד שלישי.

מהו הסעד שניתן לקבל באמצעות ההוצל"פ?

1. הסכום הנקוב על גבי השטר, או הסכום הבסיסי כפי שנקבע בפסק הדין.
2. החזר כל האגרות וההוצאות ששולמו בגין פתיחת התיק בלשכת ההוצאה לפועל.
3. החזר שכר טרחת עו"ד בגין ניהול תיק ההוצאה לפועל.
4. הפרשי הצמדה וריבית.

 

-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon