עורך דין ביטוח חיים / אובדן כושר עבודה / סיעודי

אורנה ינובסקי

 

עו"ד אורנה ינובסקי- תביעות נגד חברות ביטוח

 

נייד: 0524787850

מייל: info@odonline.co.il

 

בוגרת תואר ראשון במדעי החברה ותואר ראשון במשפטים בהצטיינות.

בוגרת השתלמויות רבות ברפואה למשפטנים באוניברסיטת תל אביב והשתלמויות רבות בדיני נזיקין וביטוח של לשכת עורכי הדין.
עסקה בעבר בייצוג חברות ביטוח בתביעות נזיקיות לסוגיהן השונים, עם זאת, באופן עקרוני בחרה לייצג תובעים למול חברות הביטוח, ובחרה לעבוד במשרדי עורכי דין מקצועיים ובעלי שם, המתמחים בתביעות נגד חברות ביטוח (חיים, אובדן כושר עבודה, בריאות, סיעוד ועוד) וכן תביעות לפיציים בגין תאונות ורשלנות רפואית

 

פוליסת ביטוח חיים, לרבות פוליסות ביטוח מנהלים, הינן פוליסות למקרה פטירתו של המבוטח. בעת קרות מקרה הביטוח, דהיינו, בעת פטירתו של המבוטח, חייבת חברת הביטוח לשלם למוטבים הקבועים בפוליסה את סכום הביטוח, נכון ליום הפטירה. בעניין זה יש לשים לב: הזכאים לתגמולי ביטוח חיים אינם יורשי המנוח, אלא אותם מוטבים אותם מינה המנוח בחייו למקרה מותו.

כמעט כולנו מבוטחים בסוג מסוים של ביטוח חיים, אם כי חלקינו אינם מודעים לכך. כך, למשל, כל אדם אשר נטל משכנתא לקניית דירה, נדרש לבטח עצמו בביטוח חיים בגובה יתרת ההלוואה שלקח. הדרישה לבצע הביטוח הינה של הבנק הנותן את ההלוואה, ומטרתה להבטיח את פירעון ההלוואה גם במקרה מותו של הלווה.

ביטוחי חיים נוספים, שחלקנו אינו מודע להם הינם ביטוחים קולקטיביים במסגרת מקום העבודה. מקומות עבודה גדולים נוהגים לבטח את עובדיהם באמצעות ביטוח חיים, ולעיתים אין העובדים יודעים על כך.

קיימים גם ביטוחי חיים שנערכים במסגרת הבנקים (ללא קשר לביטוח שנעשה במסגרת נטילת המשכנתא)

הטענות השכיחות לדחיית תביעות בגין ביטוח חיים הינן:

1. הפוליסה בוטלה עוד בטרם קרה מקרה הביטוח. במקרה זה יש לבדוק עם עו"ד המתמחה בדיני נזיקין, על מנת לבדוק אם הפוליסה בוטלה כדין.

2. המנוח הסתיר, בעת קבלתו לביטוח, את מצבו הרפואי האמיתי, ואילו היה מגלה אותו לחברת הביטוח, הייתה חברת הביטוח מסרבת לבטחו. גם במקרה זה כדאי להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום.

המלצתינו לאלה שאיבדו את יקירם:

1. לערוך חיפוש יסודי ומקיך במסמכיו של המנוח, שמא מסתתר ביניהם רמז אודות ביטוח חיים.

2. לבדוק בתלושי השכר של המנוח האם הופרשו עבורו כספים עבור ביטוחים

3. לעקוב אחרי המכתבים שנשלחו ע"י חברות ביטוח. בסוף כל שנה, נוהגות חברות ביטוח לשלוח דו"ח עדכון לגבי מצב הפוליסות ודו"ח זה יכול ללמד על ביטוח חיים של המנוח.

4. במידה ויש סוכן ביטוח המטפל בביטוחי המשפחה - לברר עמו האם היה המנוח מבוטח בביטוח חיים.

5. במידה והמנוח היה שכיר - לפנות למעביד (במקומות עבודה גדולים - למחלקת כוח אדם) ולברר אודות ביטוחים אישיים וקולקטיביים במסגרתם היה המנוח מבוטח בביטוח חייים.

חשבו להדגיש - תביעות לתשלומי ביטוח חיים מתיישנות כעבור 3 שנים בלבד ממועד הפטירה. את מירוץ ההתיישנות עוצרת רק תביעה המוגשת לבית המשפט, ואין די בתביעה המוגשת כנגד אותה חברת ביטוח. לכן, חשוב לפעול בהקדם למימוש הזכויות מול חברת ביטוח.

 

להערכה של סיכויי תביעתך או לתיאום פגישה עם עו"ד אורנה ינובסקי

 

נייד: 0524787850

מייל: info@odonline.co.il


-פירמות עורכי דין מובילות-

  • meitar
  • nevo-molson
  • maschit
  • gornitzky
  • yehuda
  • firon
  • firon